De Unie


Getronics: Input gevraagd voor CAO onderhandeling

30 januari 2003 - Zoals u ongetwijfeld reeds vernomen heeft, hebben onze leden in grote meerderheid ingestemd met het principe-akkoord, waarmee de oude CAO is verlengd tot 1 juli aanstaande. De eerste onderhandelingsronde voor de nieuwe CAO, die 1 juli dit jaar ingaat, is reeds gepland op 20 maart aanstaande. Bij deze vraag ik uw input voor de komende CAO onderhandelingen.

Hierbij kunnen wij uiteraard onze ogen niet sluiten voor de onzekere situatie waarin Getronics zich momenteel bevindt. Wij willen dan ook een beperkt aantal, vooral kwalitatieve verbeteringen voorstellen. Na overleg met de gezamenlijke vakorganisaties en kaderleden zijn reeds accenten aangebracht. Zo willen wij afspraken maken over de pay-for-performance-systematiek, waarbij wij gelijke beloning bij gelijke beoordeling binnen het gehele Getronics-concern als uitgangspunt zouden willen kiezen, naast volstrekte duidelijkheid over beoordelingscriteria.

Wij willen met Getronics spreken over kinderopvang en kijken waar eventuele aanpassingen in de huidige regeling gewenst zijn. Ook willen wij spreken over leeftijdbewust personeelsbeleid, met als doel de werkdruk voor oudere werknemers te verminderen.

Uw werkgever heeft aangegeven te willen spreken over convergentie van arbeidsvoorwaarden (het gelijktrekken van de diverse arbeidsvoorwaarden-regelingen binnen Getronics). Wij zijn bereid hier voorzichtig naar te kijken, mits oude afspraken niet ondergraven worden en convergentie zeer zorgvuldig en eerlijk gebeurt.

Voor wat betreft de loonstijging, willen wij aansluiten bij zowel de huidige systematiek, als bij het Sociaal Akkoord wat landelijk overeengekomen is tussen werkgevers en werknemers.

Graag ontvang ik uiterlijk vrijdag 7 februari aanstaande uw ideeën over welke inzet wij als De Unie zouden moeten kiezen in de komende CAO-onderhandelingen. U kunt uw ideeën mailen aan hnd-b@unie.nl (of faxen: (023) 562 25 56 of per post: Postbus 649, 2130 AP Hoofddorp). In overleg met onze kaderleden zullen wij de uiteindelijke inzet bepalen.

Wij houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Babet Hendriks
Bestuurder


* Intropagina ICT

donderdag, 30 januari 2003