Openbaar Ministerie

Den Haag, 30 januari 2003

Bekentenis overval pompstation Zoetermeer

In verband met de overval op een pompstation in Zoetermeer op maandag 6 januari waarbij een 52-jarige medewerkster van het pompstation werd gedood, heeft Politie Haaglanden twee dagen later twee mannen van 19 en 20 jaar, beiden uit Zoetermeer, aangehouden.
De mannen hebben inmiddels bekend de overval samen te hebben gepleegd. De 19-jarige man heeft bekend op de pompbediende te hebben geschoten. Het motief voor de overval was uitsluitend roof. De buit bestond uit een klein geldbedrag en pakjes sigaretten. Het onderzoeksteam heeft absoluut geen enkele aanwijzing dat er een relatie zou zijn tussen een van de verdachten en het slachtoffer.
In het kader van het onderzoek zijn nog drie personen aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en munitie. De drie zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Nadat het proces-verbaal is afgerond zal er een vervolgingsbeslissing worden genomen. Het onderzoek naar de overval is nog niet geheel afgerond. Het onderzoeksteam is met zeven rechercheurs nog steeds op volle sterkte. In het belang van het onderzoek kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan.