Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-01-2003 2e persbericht van 30 januari 2003

Eindhoven: Portemonnee weg
Een vrouw van 80 jaar uit Eindhoven is woensdag rond 17.00 uur bestolen van haar portemonnee. De vrouw wilde afrekenen bij een winkel in Winkelcentrum Woensel. Daar merkte ze dat haar schoudertas was opengemaakt, en dat de portemonnee weg was. Er zaten 80 euro contant geld en enkele pasjes in.

Helmond: Autobanden weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Europaweg zijn vier autobanden weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 8.00 uur. Aan de zijkant van het bedrijf is een ruit kapot geslagen, waarna de banden werden weggenomen.

Helmond: Inbraak in winkel
Tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 8.20 uur is ingebroken in een winkel aan de Chrysantenstraat. Met een steen is een raam ingegooid, waarna de winkel werd doorzocht. Er werden voor ongeveer 120 euro aan contant geld en een flinke hoeveelheid haarverzorgingsprodukten weggehaald.

Deurne: Geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oude Peelstraat zijn een pakje postzegels en ruim 100 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagmiddag 15.30 uur en donderdagochtend 9.15 uur. Een ruit van een toegangsdeur is weggenomen, waarna het bedrijf is doorzocht.

Someren: Verkeersongeval
Bij een ongeval op de kruising Rochadeweg/Kanaaldijk Noord is een man van 20 jaar uit Maarheeze lichtgewond geraakt. Hij bestuurde een vrachtwagen, die rond 12.30 uur de stoplichten op de kruising naderde. Daar stond een busje te wachten voor het rode verkeerslicht. De vrachtwagenchauffeur probeerde het busje te ontwijken en stuurde zijn combinatie naar links. Daardoor schoof de aanhanger aan de rechterkant langs de trekker, waarbij het busje geraakt werd. Het busje, de trekker en de oplegger zijn op hun kant terechtgekomen. De 20-jarige man uit Maarheeze is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar inmiddels weer weg. Verder raakte niemand gewond. Door het ongeval is de kruising een tijdje geblokkeerd geweest.

Budel: Aanhoudingen na relatieproblemen
Donderdagmiddag rond 13.00 uur is een 35-jarige inwoner van Budel Schoot aangehouden. Ook zijn een 23-jarige vrouw uit Budel Schoot en een 29-jarige man uit Bergen aangehouden. Ze waren woensdagavond betrokken bij een achtervolging met autos waarbij de man uit Budel Schoot op de Nieuwedijk in Budel inreed op de auto van de andere twee. Die twee worden nu verdacht van een poging tot doodslag op de vriendin van de Schotenaar. Ze zijn daarom ook aangehouden. De aanleiding tot de gewelddadigheden zijn relatieproblemen. De politie van Cranendonck doet verder onderzoek.

Breugel: Hennepkwekerijen opgerold
Op het woonwagenkamp aan de Gaskendonk zijn woensdagochtend vier hennepkwekerijen gevonden. De politie heeft het kamp van 8.30 uur tot 12.00 uur doorzocht. Er waren 35 agenten van de afdeling Best-Oirschot-Son en Breugel bij betrokken. In totaal werden ruim 2100 hennepplanten en de nodige kweekapparatuur gevonden. Alles is inbeslaggenomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De verdachten zijn ter plaatse gehoord en er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Stroomleverancier Essent heeft de electriciteitsmeters van de vier locaties inbeslaggenomen. In drie gevallen hebben de bewoners inmiddels een voorschot betaald, zodat ze weer stroom krijgen. In het vierde geval was dat woensdagmiddag nog niet gebeurd.

Aarle-Rixtel: Haarverzorgingsprodukten weggehaald Bij een inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat is een flinke hoeveelheid haarverzorgingsprodukten weggehaald. Ook werd een geldbedrag van ongeveer 175 euro meegenomen. Dat gebeurde tussen woensdag 19.30 uur en donderdag 8.30 uur. Aan de achterkant van de winkel werd eerst een rolluik en daarna een toegangsdeur opengebroken.