Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Deelraad baarsjes unaniem vÓÓr stadsdeelwethouder boes

Alle raadsleden van De Baarsjes hebben unaniem gestemd vóór de komst van Henk Boes (CDA) als stadsdeelwethouder. De nieuwe portefeuillehouder Welzijn richt zijn blik vooral op sociale cohesie en integratie: nodig is dat alle bewoners, afkomstig uit ruim honderd landen, Nederlands spreken en zich aan de wet houden.

Publiek interview met de deelraad

Stadsdeelwethouders worden in De Baarsjes pas beëdigd nadat zij ter plekke in een publiek interview met de fractievoorzitters de deelraad overtuigen van hun geschiktheid. Juist in het dichtbevolkte Baarsjes hangt samen leven af van sociale cohesie, zo licht Boes zijn prioriteitskeuze toe na een vraag van het CDA: hier leven per vierkante kilometer maar liefsttwintigduizend mensen. Op de vraag van Groen Links naar zijn bestuursstijl antwoordt hij: Ik ga met name inzetten op zelforganisaties, die staan dicht bij de mensen.

De eerste drie onderwerpen die Boes ter hand neemt, zijn de sociale pijler, de openbare aanbesteding van welzijnsdiensten en de speelplaatsen voor kinderen, zo kondigt hij aan na de vraag van de VVD over zijn uitvoeringsplannen. Dat wil hij binnen de begrote budgetten gestalte geven, blijkt na een vraag van D66: ikvoer het programakkoord uit.

Boes (32) is afkomstig uit de Amsterdamse CDA-gemeenteraadsfractie. Vanaf 1998 was hij adviseur voor de fractie en vanaf 2002 duo-raadslid en lid van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Waterbeheer. Als interim-projectleider Wijkveiligheid heeft Boes in de gemeente Hoorn onder meer het project Jeugd en Veiligheid opgezet en de komst gedragscodes in gang gezet. Boes is in 1996 afgestudeerd als planoloog. Voor hij actief werd op welzijnsgebied, heeft hij gewerkt bij de Amsterdamse Industrie Vereniging (nu ORAM) en voor het NIROV.
Fotobijschrift:
Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel De Baarsjes. Van links naar rechts: Mirjam Smeels (vice-voorzitter, VVD; Onderwijs, Financiën, Personeel en Organisatie, Logistiek), Henk Boes (CDA; Welzijn, Werken, Burgerzaken en Bestuurlijke Vernieuwing), Henk van Waveren (stadsdeelvoorzitter, PvdA; Wonen, Economische Zaken, Algemene Zaken, Veiligheid, Communicatie) en Witte Goudriaan (PvdA; Stadsdeelwerken, Milieu, Kunst, Grotestedenbeleid, Urban). Uiterst rechts stadsdeelsecretaris Hepko Wink.

---

Komend evenement

Zaterdag 15 februari van 12.00 - 16.00 uur: Wintersfestijn in carnavalssfeer op het Mercatorplein. Legwarmers onder korte rokken!

Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Beheer Mercatorplein e.o.

Meer informatie over evenementen