Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 30 januari 2003

Team Altena:

Ernstig gewond bij verkeersongeval RIJSWIJK Een 19 jarige inwoner van Rijswijk (NBr) raakte ernstig gewond bij een verkeersongeval. De man reed op donderdagmiddag 30 januari rond 16.15 uur over de Veldweg tussen Woudrichem en Rijswijk. Hij botste in volle vaart op een container die langs de kant van de weg stond. De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden & West Brabant. Ondanks de zware klap lukte het de man om zelfstandig uit het wrak te klauteren. De ambulance heeft hem daarna met spoed en onder politiebegeleiding vervoerd naar een ziekenhuis in Gorinchem. Over de aard en omvang van de verwondingen is op dit moment niets bekend.
Bij de behandeling van het ongeval en het onderzoek naar de toedracht zette de politie de Veldweg enige tijd af voor alle verkeer.

Team Dongen:

Man met winkelverbod aangehouden DONGEN: De politie arresteerde op woensdag 29 januari 2003 een 24 jarige man uit Dongen.
Hij werd opgepakt in een supermarkt gelegen aan de Hoge Ham. De man heeft voor deze winkel een winkelverbod vanwege de overlast die hij regelmatig veroorzaakt. De man is overgebracht naar het bureau, daar is een dagvaarding aan hem uitgereikt. Het was niet de eerste keer dat de man aangehouden is op verdenking van huisvredebreuk. Dit gebeurde enkele dagen geleden (28-01-2003) ook al.

Team Gilze en Rijen:

Diefstal auto
GILZE: Op 29 januari, omstreeks 21:15 uur kwam de eigenaar van een Opel Zafira, voorzien van het kenteken 81-HH-GB, er achter dat zijn personenauto niet meer op de oprit stond. Vermoedelijk zijn in een onbewaakt moment de reservesleutels uit de woning gestolen. Daarna is men er met de auto vandoor gegaan. De auto was voorzien van alarm en startonderbreker dat alleen met de officiële sleutels buiten werking gesteld kan worden. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen en de auto als gestolen gesignaleerd bij alle politiekorpsen en grensposten.

Snelheidscontrole
GILZE: Op woensdag 29 januari 2003 hield de politie op de Bavelseweg een snelheidscontrole. Er zijn in totaal 100 autos gecontroleerd waarbij 16 bestuurders te hard hebben gereden. Zij kregen een bekeuring.. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u.

Team Oosterhout:

Politie controleert op alcohol OOSTERHOUT - De politie van Oosterhout controleerde op alcoholgebruik in het verkeerd. Dat gebeurde op 29 januari. Op de Hoofseweg moesten 28 automobilisten en 2 bromfietsers blazen. Op de Statendamweg ondergingen 30 automobilisten een blaastest. De politie constateerde geen overtredingen.

Bron: Jeroen Steenmeijer