Gemeente Den Helder

29-01-2003
Openbare kennisgevingen week 5
Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Nieuwe Haventerrein, voor het maken van een verbindingsbrug tussen gebouw MHKC en de Zilvermeeuw (ontvangen 20 januari 2003);
-Crocusstraat 28, voor het optrekken van de achtergevel van de woning (ontvangen 20 januari 2003);

-Ooievaarstraat 111, voor het bouwen van een berging achter de woning (ontvangen 20 januari 2003);

-Keizerstraat 44, voor het wijzigen van de voorgevel van het winkelpand (ontvangen 21 januari 2003);

-Pastoor Koopmanweg 3, voor het uitbreiden van de sportschool (ontvangen 21 januari 2003);

-Wierbalg 1811, voor het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning (ontvangen 21 januari 2003);
-Rijksweg, voor het plaatsen van een bijenstal bij de volkstuinen ter hoogte van de G.P. Blankmanstraat (ontvangen 21 januari 2003);
-Nieuwe Haventerrein, voor het plaatsen van een tijdelijke kantoorunit op complex Boereneiland (ontvangen 21 januari 2003);
-Nieuwe Haventerrein, voor het plaatsen van een tijdelijk kantoorunit bij steiger 18 (ontvangen 21 januari 2003);

-Jan in 't Veltstraat 37, voor het maken van een kap op de woning en de berging (ontvangen 23 januari 2003);

-Narcisstraat 47a, voor het maken van een erfafscheiding bij de woning (ontvangen 23 januari 2003);

-Saturnus 20, voor het plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak van de woning (ontvangen 23 januari 2003). Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
-Diaconiestraat 35, voor het uitbreiden van de verdieping van de woning (verzenddatum 21 januari 2003);

-Zuidstraat 60, voor het optrekken van de voorgevel van de woning (verzenddatum 21 januari 2003);

-Berkenlaan 2, voor het maken van een kap op de garage bij de woning (verzenddatum 23 januari 2003);

-Molengracht/Molenstraat, voor het bouwen van een woongebouw met 22 appartementen en een atelierruimte (verzenddatum 23 januari 2003);
-Parnassia 14, voor het uitbreiden van de recreatiewoning (verzenddatum 24 januari 2003);

-Jan in "t Veltstraat 75, voor het uitbreiden van de woning (verzenddatum 24 januari 2003);

-Bassingracht 158, voor het maken van een extra verdieping op de woning (verzenddatum 23 januari 2003);

-Marinevliegkamp De Kooy, voor het plaatsen van een prefab serviceruimte/wasplaats voor de duur van vijf jaar (verzenddatum 23 januari 2003);

-Schrijnwerkersweg, voor het plaatsen van een mobiele mast met antenne en technische ruimte voor het mobiele telefoonnetwerk voor de duur van twee jaar (verzenddatum 17 januari 2003)
terwijl van rechtswege vergunning is verleend voor:
-Kruiszwin 3601, voor het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak van de woning (verzenddatum 23 januari 2003). Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan binnen zes weken bezwaar indienen bij Burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor:
-Kortevliet 58, voor het slopen van de schuur (verzenddatum 17 januari 2003);

-Baljuwstraat 237, voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal in het gebouw R.K.B.S. De Vlieberg (verzenddatum 21 januari 2003).

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben onder andere de volgende aanvragen om bouwvergunning ontvangen voor:

-Jan Verfailleweg 608, voor het uitbreiden van de woning en het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning;
-Duinweg 7, voor het uitbreiden van de woning met een erker;
-Beatrixstraat 62, voor het verbouwen en uitbreiden van het café/restaurant en realiseren van een bovenwoning. Burgemeester en wethouders kunnen aan eerstgenoemde twee bouwaanvragen alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aan laatstgenoemd bouwplan kunnen zij meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 33, eerste lid onder c, van de voorschriften van het bestemmingsplan Sluisdijk 1998. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bezwaren, dan kunt u deze vanaf vrijdag 31 januari 2003 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
De bouwplannen liggen gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Lastgevingen
Op sommige plekken in de stad staan langs de openbare weg gedurende langere tijd voertuigen en wrakken die daar niet horen. Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren daarvan hun eigendom binnen een week van de openbare weg te verwijderen. Het gaat om:
- de groene aanhangwagen zonder kenteken, die staat aan de Cornelis Ditostraat ter hoogte van nummer 67, vastgemaakt aan een lichtmast;
- de oude, open aanhangwagen, die staat aan de Burgemeester Ritmeesterweg op de parkeerplaats voor Formido;
-het witte aanhangwagentje, dat staat aan de Graaf Willem II straat ter hoogte van nummer 161.
Als deze lastgevingen niet worden nagekomen, laten burgemeester en wethouders de voertuigen op kosten van de eigenaren verwijderen. De voertuigen worden gedurende drie maanden opgeslagen; de eigenaren kunnen ze dan ophalen. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, van maandag tot en met woensdag tijdens kantoortijden, telefoon 671890 of 671286.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een melding van voorgenomen kap ontvangen voor:

- Vogelzand 2103, voor het kappen van een alnus achter de woning. Burgemeester en wethouders hebben een verzoek om een kapvergunning ontvangen van:
Jan Bijlweg 51, voor het kappen van een den voor de woning. Zienswijzen over (een van) deze vergunningen kunt u voor donderdag 6 februari 2003 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:
- Lekstraat 32, voor het kappen van een iep achter de woning;
- Vogelzand 2103, voor het kappen van een grove den achter de woning;
- Jekerstraat 32, voor het kappen van drie populieren voor de woning;
- J.J. Quastplantsoen 1, voor het kappen van een esdoorn achter de woning.
De volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingetrokken:
- Texelstroomlaan naast nummer 31 in het openbaar groen, voor het kappen van een populier. De kapvergunning is reeds op 27 november 2002 verleend.
Bezwaar tegen het verlenen van (een van) deze vergunningen kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u bij de Milieudienst inzien.

Algemeen Plaatselijke Verordening
De gemeenteraad van Den Helder heeft op 15 januari 2003 besloten artikel 2.3.1.2. van de Algemene plaatselijke Verordening 1996 te wijzigen. Burgemeester en wethouders willen hiermee ondernemers van horecagelegenheden de verplichting opleggen voor hun ondernemingen een beveiligingsplan vast te stellen. Dit plan moet voldoen aan de eisen zoals die staan in de Regeling beveiliging horecabedrijven Den Helder, die de burgemeester heeft vastgesteld.

Volgens de Tijdelijke referendumwet kan over het bovengenoemde raadsbesluit een raadgevend correctief referendum worden gehouden . Belanghebbenden kunnen gedurende zes dagen na deze publicatie tegen het besluit over de referendabiliteit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Als is vastgesteld dat over het raadsbesluit een referendum kan worden gehouden kan iedere kiesgerechtigde voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad een verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen. Dit verzoek moet persoonlijk en binnen drie weken na deze publicatie in het stadhuis worden ingediend.

Wordt er geen verzoek ingediend tot het houden van een gemeentelijk referendum, dan treedt de verordening om de Algemene Plaatselijke Verordening 1996 te wijzigen, zes weken na deze publicatie in werking.

Het besluit ligt ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

Vaststelling regeling beveiliging horecabedrijven De burgemeester j heeft besloten de Regeling beveiliging horecabedrijven vast te stellen (op grond van art 1.4 van de Algemene Plaatselijke Verordening 1996 en in verband met artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht). De Regeling bestaat uit de volgende artikelen:

Artikel 1
De volgende horecabedrijven zijn verplicht te beschikken over een beveiligingsplan:
1. horecabedrijven in Koningstraat, Spoorstraat, Prins Hendriklaan, Koningsplein;
2. horecabedrijven waarvan het reguliere sluitingstijdstip is vastgesteld op enig tijdstip na 24.00 uur;
3. afzonderlijke horecabedrijven indien de aanwezigheid van een beveiligingsplan naar het oordeel van de burgemeester wenselijk is. Zij moeten het beveiligingsplan indienen bij de burgemeester:

Artikel 2
In het beveiligingsplan moet worden aangegeven welke maatregelen de houder heeft genomen, welke instructies er voor het personeel of voor de optredende beveiligingsbeambten voor of in de inrichting zijn opgesteld, en hoe er op de naleving daarvan wordt toegezien, zodat wordt voorkomen dat in de inrichting:

- drugs worden verhandeld of aanwezig zijn;
- wapens worden binnengebracht of aanwezig zijn;
- wordt gediscrimineerd;

- geweld wordt gebruikt;

- geld of goederen van bezoekers worden gestolen;
- excessief alcohol wordt geconsumeerd;

- drank wordt verkocht aan personen onder de 16 jaar;
- niet meer personen worden toegelaten dan op grond van de voor de inrichting verleende gebruiksvergunning is toegestaan;
- het toezicht op bezoekers van de horecagelegenheden direct buiten de inrichting.

Artikel 3
De burgemeester kan het noodzakelijk achten een of meerdere veiligheidsmaatregelen in het beveiligheidsplan op te nemen, in aanvulling op de in artikel 2 bedoelde maatregelen. Dit met het oog op de manier van exploiteren, de ligging en grootte van de inrichting, het karakter van de buurt of de aard van de bezoekers. De burgemeester stelt de houder hiervan dan in kennis.

Artikel 4
De houder is verplicht zich te houden aan het bepaalde in het beveiligingsplan. Hij moet de veiligheidsmaatregelen uitvoeren en toezicht houden op de naleving van de veiligheidsinstructies door personeel en/of beveiligingsbeambten.

Artikel 5
De houder is verplicht te controleren of het personeel dat is belast met beveiligingstaken toestemming heeft van de chef van de regiopolitie Noord Holland Noord district Noordkop tot het verrichten van beveiligingswerkzaamheden in de betreffende horecaonderneming. Daarnaast moet dit personeel beschikken over een legitimatiebewijs, voorgeschreven op grond van de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

De regeling treedt in werking op een nader te bepalen datum na haar bekendmaking.

DEN HELDER, 30 januari 2003.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
J. van der Mark, secretaris.
« terug