Gemeente Dordrecht


---

Drie avonden meepraten over maatregelen Stedelijk Waterplan

De drie waterbeheerders in Dordrecht te weten het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden, het Waterschap De Groote Waard en de gemeente Dordrecht hebben gezamenlijk het initiatief genomen om het Stedelijk Waterplan Dordrecht op te stellen. Er wordt nu een maatregelenplan ontwikkeld, voor een ecologisch gezond en veilig functionerend watersysteem in uw wijk of buurt. Hierbij is ook aandacht voor maatregelen die een hoge belevingswaarde leveren, duurzaam en evenwichtig in gebruik van het watersysteem beogen.

Het maatregelenplan wordt gebaseerd op de verkenningen- en visienota van het Stedelijk Waterplan, die in september 2002 door de gemeenteraad zijn vastgesteld. Bij het opstellen van dit plan kan de gemeente niet zonder de inbreng van haar inwoners. Zij kennen hun buurt en wijk en kunnen ongetwijfeld een bijdrage leveren voor de verdere uitwerking van het maatregelenpakket. Overigens heeft de gemeente daarover natuurlijk al ideeën, die zij graag presenteren.

Meepraten
De gemeente hoopt dat bewoners mee willen praten op één van de discussieavon-den die hiervoor worden georganiseerd. Alle avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om ca. 22.00 uur:
* Maandag 10 februari 2003 voor de wijken Sterrenburg, Dubbeldam en Stadspolders in de aula van het Insulacollege, Koningstraat 294 in Dubbeldam;

* Dinsdag 11 februari 2003 voor de wijken Oud - en Nieuw Krispijn, Crabbehof, Wielwijk en Zuidhoven in de aula van de PABO Hogeschool Rotterdam aan de Simon van Gijnweg 6 in Zuidhoven;
* Donderdag 13 februari 2003 voor de wijken Historische Binnenstad, 19e eeuwse Schil, Staart en Het Reeland in de aula van het Insulacollege aan het Halmaheiraplein 5 in Het Reeland.

Nadere informatie kunnen bewoners krijgen bij mevrouw E.T.G. Kelder, Projectleider Stedelijk Waterplan Dordrecht, tel. 078 - 639 64 61. Het concept maatregelenplan staat op www.dordrecht.nl/waterplan.