Gemeente Smallingerland

Overeenkomsten getekend voor Brede Scholen in Drachten 30 januari 2003

In Drachten worden twee Brede Scholen gerealiseerd. Deelnemende partijen zijn het openbaar en pc onderwijs, de Stichting Welzijn Smallingerland (waaronder ook de peuterspeelzalen vallen), de Stichting Kinderopvang Smallingerland en de Stichting Thuiszorg.

De Brede Scholen worden gehuisvest in twee gebouwen: één in de Drait en één in de Wiken Noordoost.

Het is in deze beide gevallen niet de gemeente die eigenaar en bouwer is van nieuwbouw de twee Brede scholen. Deze rol is nu voor de twee woningbouwverenigingen:

in de Drait de Corporatieholding Friesland en in de Wiken/Noord-Oost woningbouwvereniging Smallingerland.

De participanten in de accommodaties zullen zich verenigen in een stichting, die gaat huren van de woningbouwcorporaties. De gemeente staat garant voor de huurpenningen voor een periode van 20 jaar.

Woensdagmiddag 29 januari zijn de samenwerkingsovereenkomsten tussen de gemeente en de woningbouwcorporaties getekend. Belangrijke elementen daarin zijn: een overeengekomen kwaliteitsniveau opgenomen in een technisch programma van eisen, een vastgesteld ruimteprogramma en garantiestelling voor de huurpenningen.
ondertekening brede school

Op de foto tekenen wethouder van onderwijs, Ines Pultrum, de heer Deinum van Corporatieholding Friesland (links) en de heer Derks van woningbouwvereniging Smallingerland de samenwerkingsovereenkomsten.