Gemeente Nieuwegein

Inspraak Voorlopig Ontwerp Oude Sluis

Het inspraaktraject voor het Voorlopig Ontwerp (VO) omgeving Oude Sluis Vreeswijk ligt tot en met 3 maart 2003, voor geĂŻnteresseerden ter inzage in de Stadswinkel van het gemeentehuis van Nieuwegein aan de Martinbaan 2. Iedereen kan binnen deze periode reageren op het VO. Verder zijn er tijdens deze periode op maandag 10 februari 2003 en woensdag 12 februari 2003 informatiebijeenkomsten voor belanghebbenden georganiseerd. De gemeente geeft dan een toelichting op het VO. Ook kan er dan worden gereageerd op het plan en kunnen er vragen worden gesteld. De bijeenkomsten worden gehouden in het 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Het VO geeft aan hoe de openbare ruimte rondom de Oude Sluis van Vreeswijk wordt heringericht. Het VO is gebaseerd op de al eerder vastgestelde nota's "Ontwikkelingsvisie Vreeswijk: uitwerking voor de omgeving Oude Sluis" het "Programma van Eisen herinrichting omgeving Oude Sluis". In het VO wordt uitgegaan van de realisatie van parkeerplaatsen op loopafstand van de Oude Sluis. Hierdoor zijn de grootschalige toevoegingen van parkeerplaatsen zoals voorgesteld in de nota "Ontwikkelingsvisie Vreeswijk" niet meer nodig. Het college heeft het VO op 21 januari 2003 vastgesteld.

Na afloop van het inspraaktraject worden de ingekomen inspraakreacties verwerkt en zal het ontwerp definitief worden afgerond. Vervolgens wordt het aangepaste plan opnieuw besproken in het college. Daarna moet de gemeenteraad het krediet verstrekken voor de uitvoering van de herinrichting omgeving Oude Sluis Vreeswijk. Dat zal waarschijnlijk in juni 2003 gebeuren. Als alles volgens planning verloopt, kan in september met de uitvoering van de herinrichting omgeving Oude Sluis worden gestart. De bedoeling is dat de werkzaamheden voor het eind van het jaar zijn afgerond.