MCP RECORDS

Titelloze debuut van The Crox release 8 februari

Het album van de nederlandse rockformatie The Crox ligt vanaf 8 februari in de winkels. Op 30 januari zal de CD in Amsterdam gepresenteerd worden aan pers en relaties. Het album bevat 12 songs en kan omschreven worden als nu-rock met invloeden uit de 70 en 80'er jaren. Voorafgaand zal half januari de single 'Better every day' uitgebracht worden.

The Crox kwam in april dit jaar landelijk in de publiciteit, toen de negenmans formatie Volumia! besloot om te stoppen. Drie van de vijf bandleden hebben een achtergrond bij Volumia! Volgens Axel Lindelauf, producer en toestenist van de band: 'We hebben een album gemaakt waar iedereen meer dan 100% achter staat. De songs zijn door ons gezamenlijk geschreven en bevatten invloeden van bands waar we al jaren naar luisteren: Rock, rock, rock!' Zanger Ralph Winkler: 'Als vriendenclub hebben we zonder druk en invloeden van platenmaatschappijen een CD gemaakt.. Ik weet wel dat iedereen een vergelijk met het verleden zal gaan maken, tja dat houden we toch niet tegen, maar qua muziek en imago heeft het helemaal niets met elkaar te maken. Dit is echt altijd onze passie geweest en dat zullen we zeker ook uitdragen. '

The Crox heeft voorafgaand aan de Cd-presentatie al enkele try-outs gehouden in het land, waaronder een concert in de Effenaar in Eindhoven. De komende periode zullen ze dan ook regelmatig te zien zijn in den lande. (zie ook www.thecrox.com).

Het album van The Crox zal verschijnen bij MCP Records, het platenlabel van HP Nieskens o.a. oprichter/ontdekker/manager van o.a. Mo'Jones, Volumia! en The Crox.
Het nieuwe label zal het komende jaar nog meerdere bands en artiesten lanceren.

---
Persinfo: MCP Records
HP Nieskens

046-4110102

0653445449


05 jan 03 16:42