Dienstenbond CNV

Cap Gemini: loonsverlaging?
13-01-2003

Recentelijk is Cap Gemini E&Y (CGEY) in het nieuws gekomen doordat ongeveer 300 medewerkers een aanbod hebben gekregen om hun loon met 10% te verlagen omdat de 'kostprijs' van hun arbeid hoger ligt dan de 'opbrengst' van hun werk.

In de pers hebben wij aangegeven dat we dit geen goed personeelsbeleid vinden en dat het ook zeer ongebruikelijk is. Tevens hebben we gewaarschuwd voor de gevolgen van het ingaan op een verzoek om loonsverlaging: bij toekomstig ontslag zal ook de WW-uitkering lager zijn. Bovendien vragen we ons af of het hierbij zal blijven. Het inleveren van loon zorgt niet voor meer vraag naar de diensten van CGEY en een toekomstige ontslagronde is zeker denkbaar.

Een van de redenen waarom CGEY, met instemming van de ondernemingsraad, tot zon voorstel kan komen is het ontbreken van collectieve belangenbehartiging door de vakbonden. Diegenen die wel lid zijn van een bond, hebben wij uitgenodigd om na te gaan in hoeverre we de vakbond een gezicht kunnen geven binnen Cap Gemini.

Hiervoor schrijven we samen met onze collega's van FNV Bondgenoten een vergadering uit, welke wordt gehouden op:

donderdag 30 januari 2003, 18.00 uur-21.00 uur
regiokantoor FNV Bondgenoten, Regulierenring 6, 3981 LB Bunnk

U bent als lid van harte welkom. Collega's van u die belangstelling hebben voor de CNV Dienstenbond zijn dat ook.

Aanmelden
Gezien het aanvangstijdstip zullen we voor broodjes zorgen wanneer u uw komst vóór 29 januari meldt. Via reageerknop op deze pagina (ingelogde leden), o.v.v. ledenvergadering CGEY.