tel.: 072-5400653

Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT:

WEDEROM NEDERLAAG UITDAGING/AHC KOLPING

ALKMAAR - Het Panningse BEVO, nummer vier in de Lucardi Eredivisie Heren Handbal, heeft er woensdagavond uit in Alkmaar met 22-33 (rust 9-11) de Uitdaging/AHC Kolping verslagen. Slechts in de eerste helft konden de Alkmaarders de Limburgers nog bijbenen.

Maar iedereen was het er over eens: ´De AHC Kolping had zich gerevancheerd van de blamage afgelopen zaterdag tegen Hellas.`

De Uitdaging/AHC Kolping en BEVO hadden ruim acht minuten nodig voordat er gescoord werd. De BEVO voorwaartsen vonden vooral in doelman Martijn Cappel steeds een sta in de weg, vooral die periode. De AHC Kolpingspelers gingen in die periode veel te slordig om met de kansen die steeds uit de rebound kwamen.

Nadat de AHC de score via Ruud Dekker had geopend liep het zelfs uit naar 3-0 door twee goals van topscoorder Jitse Blommenstein. Hierna kwam BEVO terug tot 3-3 (17 minuten) en konden de Alkmaarders niet meer op voorsprong komen. Maar de aansluiting bleef tot 8-8 doordat het verschil steeds slechts een doelpunt was. Maar na de 8-8, werd het 8-10, 9-10 en 9-11.

Dat verschil had groter kunnen zijn als uitblinker Martijn Cappel niet twee van vijf toegekende strafworpen aan BEVO prima had gekeerd. Van de negen AHC goals in de eerste helft kwam er slechts een uit een toegekende strafworp die natuurlijk werd benut door Martin van Hal die een 100 % score had met totaal drie strafworpen.

In de tweede helft opende de AHC/Kolping wel de score (10-11) door Jitse Blommenstein maar moest daarna, ondanks de werklust, snel buigen voor het betere BEVO.

Het scoringspercentage bij de Alkmaarders was veel te laag en wederom werden de hoeken de weinig gebruikt zodat het voor BEVO gemakkelijk verdedigen werd.

Ook defensief was de tweede helft minder van de Alkmaarders zodat na 55 minuten BEVO een tienpunten voorsprong wist te pakken bij de stand 21-31 welke zelfs in de slotminuten nog even naar 12 goals leek te gaan. Maar in de slotseconde wist Arne Boersma dat toch definitief terug te brengen naar 11 goals in het nadeel van de Alkmaarders.

Met nog twee uitwedstrijden te gaan, de zaterdagen 1 en 8 februari in Limburg tegen respectievelijk BFC en V&L, en nog een thuiswedstrijd (15 februari in Sint Pancras) tegen Quintus, lijkt een derde plaats van onder het hoogst haalbare voor dit deel van de competitie.

Hierna zullen de Alkmaarders er moeten staan als er met de nummers zeven tot twaalf wederom een complete competitie wordt gespeeld voor behoud in de eredivisie.