Ingezonden persbericht

LET OP: à DE PRESENTATIE BEGINT OM 19:30 UUR IN VERBAND MET DE ALV.

Het GIA is de actieve beroepsvereniging voor informatie architecten. Maandelijks worden evenementen georganiseerd om vorm en inhoud te geven aan de permanente educatie van informatie architecten (en anderen). Zie ook http://www.GIA.nl/

GIA evenement op 30 januari 2003:

------- Enterprise Architectuur -------

* Inleider: Michiel Malotaux, Director
Consulting & Enterprise Architect, Gartner
* Datum: Donderdag 30 januari 2003

* Aanvang: 19:30 uur

* Sluiting: Afhankelijk van de discussie om ongeveer 21.00 uur
* Locatie: Mercure Hotel Utrecht - Nieuwegein (aan de A2)
* Kosten: GIA-leden gratis, medewerkers van begunstigers ¤. 5,-- , niet-leden ¤. 15,-- en studenten ¤. 10,--
* Aanmelding: Alleen via een E-mail naar Evenementen@GIA.nl (graag incl. bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnr.). Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving.

De volgende GIA-lezingen is gepland op 27 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei en 26 juni 2003. Zie http://www.GIA.nl/ voor meer informatie. Aanvragen van eventuele handouts via E-mail naar evenementen@GIA.nl.

Heeft u interessante weetjes en nieuwtjes voor architecten? Stuur ze per E-mail naar Reactie@GIA.nl zodat ze op de GIA website geplaatst kunnen worden.


------- De presentatie:
Wat zijn de voorwaarden voor succesvolle transities als gevolg van grootschalige "mergers & acquisitions" (M&A)? Welke rol speelt de architect hierin, en wat zijn de voorwaarden waaronder de architect optimaal functioneert? Wat is eigenlijk het doel van architectuur en waar begint en eindigt architectuur? Wat is de betekenis van de Clinger-Cohen Act? Wat is het belang van "Governance"? Hoe realiseer je een gecontroleerde, stapsgewijze en risico-mijdende migratie?

In deze presentatie wordt "Enterprise Architectuur" gedefinieerd en gepositioneerd aan de hand van een samenhangend architectuur raamwerk. Het raamwerk wordt gerefereerd aan wereldwijde architectuur initiatieven en toegelicht met vele voorbeelden uit de praktijk van een enterprise architect.


------- De spreker:
Michiel Malotaux is in 1972 als natuurkundig ingenieur afgestudeerd op hybride rekenen (architectuur, methodiek, implementatie), met bedrijfskunde als bijvak. Daarmee is Michiel een van de eerste "IT ingenieurs", hoewel deze titel destijds nog niet bestond. Na jaren als systeemarchitect, -ontwerper, -bouwer, -beheerder en -manager, werkte hij vanaf 1985 vanuit Logica als technisch auditor voor een veelheid van bedrijven en overheidsinstellingen. In de tweede helft van de tachtiger jaren gaf hij vorm aan IT architectuur en begon de promotie van de architecten-titel. IT architectuur werd vanaf 1996 vanuit CMG verder ontwikkeld tot het "Generic Enterprise Model", met de aanverwante modellen, waarbij de "business"-architectuur zijn prominente plaats kreeg. Sinds 2000 bij Gartner is Michiel een van de drijvende krachten van de "New Enterprise Architecture" en heeft hij een toonaangevende rol als enterprise architect bij bedrijven en overheid.

Wij zien u graag op donderdag 30 januari 2003 in Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,

Steven van 't Veld
Voorzitter Genootschap voor Informatie Architecten (GIA) E-mail: Voorzitter@GIA.nl