Gemeente Haarlem


30 januari 2003
ir. R.W.J.M. van Oppenraaij/Communicatieadviseur
25/2003
Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht







Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer


Afgelopen twee jaar meer dan 150 banen
ONDERNEMEND WERVEN WIL SUCCES VERVOLG GEVEN

Met vijf jaar Ondernemend Werven in Haarlem wordt donderdag 30 januari 2003 het lustrum gevierd van het projectbureau, die met twee adviseurs de afgelopen twee jaar meer dan 150 banen heeft weten te scheppen. Dit gebeurt in de Businessclub van het HFC Haarlem-stadion in Haarlem.

Aansprekende resultaten waaraan Ondernemend Werven heeft meegedaan zijn het oprichten van het Crown Businesscenter, het ICT-Centre, de vestiging van het Nederlands Instituut voor Digitale Fotografie (NIDF), de vestiging van de organisatie van de Zilveren Camera, de oprichting van Haarlem Centraal (bijeenkomsten voor ondernemend Haarlem), de aanzet en ideeën voor een mediagrafische straat op het EBH-terrein en de vestiging van het callcenter Two Contact in Haarlem.

Twee nieuwe scouts
Nu de volgende contractperiode is ingegaan, pakken twee nieuwe externe "scouts" het project aan: Theo Bonsen en Marcel Hoenderdos. Zij zijn zelfstandige ondernemers die in opdracht van de gemeente op zoek gaan naar nieuwe kansen voor de Haarlemse economie. Vanuit de afdeling Economische zaken worden zij ondersteund door een derde projectmanager die zorgt voor de informatieoverdracht tussen de gemeente en de scouts en hij begeleidt de werkzaamheden die voortkomen uit de scouting-acties. Voor de nieuwe projectperiode is de lat gelegd op het behalen van zo'n honderd nieuwe bedrijfscontacten. Door deze contacten en het verbeteren van het ondernemersklimaat, verwachten we te zijner tijd resultaten. Het uiteindelijke doel blijft natuurlijk het verbeteren van de werkgelegenheid.

Stimuleren bedrijvigheid
Met Ondernemend Werven wil de gemeente Haarlem nieuwe bedrijvigheid stimuleren en daarmee de werkgelegenheid vergroten. Het project past in de zogenoemde programmalijn Facilitering Bedrijfsleven uit het Ontwikkelingsprogramma Haarlem.
Het project bestaat er feitelijk uit dat twee externe projectmanagers de markt verkennen en de boer opgaan. Zij zoeken uit waar kansen liggen, benaderen potentiële vestigers, maken en onderhouden contacten en knopen ideeën aan elkaar.
Zij krijgen ondersteuning van onder meer de gemeentelijke afdelingen Sport, Cultuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedelijke Vernieuwing (ROSV) en Economische Zaken. De doelstelling voor de afgelopen contractperiode (van juli 2000 tot juli 2002) was 150 nieuwe banen te realiseren. Die is ruimschoots gehaald.
Daarmee is goodwill voor het Ondernemend Werven gekweekt en ondernemers zijn tevreden met deze vorm van dienstverlening.





023-5114362 ---- --