De gladheid door opvriezing van natte weggedeelten en door sneeuwval heeft vooral vanmorgen voor de nodige aanrijdingen gezorgd. Ambulancepersoneel en politie moesten vooral tussen 07.45 en 09.50 met enige regelmaat uitrukken naar incidenten waarbij vooral fietsers gewond raakten. De afdeling EHBO van het Lukasziekenhuis had een drukke dag, er werden diverse slachtoffers met botbeuken behandeld.


---

---

De politie hield tussen 07.30 uur en 11.30 uur een grote verkeerscontrole op de volgende locaties: Arnhemseweg in Beekbergen en de Laan van Mensenrechten en de Lange Amerikaweg in Apeldoorn. Er werden ruim 200 voertuigen gecontroleerd en het merendeel bleek zich wel aan de geldende regels te houden. Ondanks dat werden 24 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een autogordel, 2 voor het voeren van mistlampen en 6 van hen moesten hun rijbewijs of kentekenbewijs aan het politiebureau tonen.

Over dit laatste onderwerp kreeg ik onlangs een anonieme brief waarin vooral het wisselende optreden van de politie bij verkeerscontroles aan de kaak werd gesteld. De ene keer krijgt men wel een bekeuring als men geen rijbewijs kan tonen, in een ander geval mag men het aan een politiebureau komen tonen. Centraal staat dat men het rijbewijs en kentekenbewijs op eerste vordering aan de politie moet kunnen tonen. Afhankelijk van de controle kan de politieman of vrouw besluiten wel of niet te bekeuren.
---

---
Op de kruisingen Laan van de Mensenrechten/Kayersdijk, Prins Willem Alexanderlaan/Kalverstraat en Edisonlaan/Vlijtseweg werden vandaag roodlicht controles gehouden. Vooral bij de PWA-laan negeerden bestuurders regelmatig het rode licht en werden dan ook 9 bestuurders op kenteken bekeurd. In totaal kunnen 13 bestuurders binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.

Einde berichten

Anton de Ronde 055 - 5482050