Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht wint vakjuryprijs Webwijzer Award 2002

Vincent Brinkhof
De website van de gemeente Dordrecht, www.dordrecht.nl, heeft de Webwijzer Award 2002 gewonnen. Burgemeester R.J.G. Bandell en wethouder G. Veldhuijzen namen de prestigieuze prijs vandaag aan het einde van de middag in de Meervaart te Amsterdam in ontvangst. Aan de Webwijzer Award heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Dordrecht was genomineerd voor zowel de vakjury- als de publieksprijs. De vakjury besloot dat de mix van eenvoud en compleetheid, identiteit en ziel, feedback aan bezoekers, dienstverlening aan ondernemingen en actualiteit in de site van de gemeente Dordrecht als beste naar voren komen.

Het afgelopen jaar heeft Dordrecht flink geïnvesteerd in de zogenaamde elektronische overheid. De website www.dordrecht.nl maakte in maart 2002 een flinke sprong voorwaarts van 300 naar de top op de onafhankelijke monitor van advies.overheid.nl. Dordrecht lanceerde in maart een volledig nieuwe website met een geïntegreerd elektronisch loket (E-loket), waar Dordtenaren een uitgebreid pakket aan elektronische dienstverlening aantreffen. Daarnaast werkte de gemeente nauw samen met Hardwire, de leverancier van het Dordtse content management systeem, en 2C Communication Consultancy over de toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid van www.dordrecht.nl.

De website wordt dagelijks van nieuws voorzien. Van maart 2002 tot en met januari 2003 waren de verkiezingsuitslagen tot drie maal toe live te volgen. Op 11 juli 2002 had Dordrecht een landelijke primeur met een interactieve online-vergadering. In de zomer van 2002 werden ook de bestuurlijke stukken beschikbaar gesteld via de website. Al deze inspanningen leverden Dordrecht uiteindelijk de Webwijzer Award 2002 op.

De Webwijzer Award is een onderscheiding voor de beste overheidssite en is in 1998 door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingesteld. Doel is overheidsorganisaties te stimuleren tot het maken en het beheren van kwalitatief goede websites.