Digitale Gemeente Houten

Roma-familie trekt in Houtense huurwoning

donderdag 30 januari 2003 - Bron: redactie SDGH

Ruim drie maanden nadat zij een urgentie hadden gekregen, heeft de Roma-familie Nicolich een woning geaccepteerd aan het Pronkmos in de wijk Hofstad in Houten. Buurtbewoners reageren geschrokken.

De Roma-familie heeft vorig jaar maanden door de provincie Utrecht getrokken en werd steevast na enkele dagen weggestuurd uit de gemeente waar zij op dat moment stonden. Eind oktober 2002 kreeg de familie op medische gronden een urgentie voor een woning in de gemeente Houten. De familie verbleef op dat moment op een boerenerf in de gemeente Lopik. Destijds werd door de gemeente benadrukt dat de familie zich net als ieder ander via de Woonkrant kan aanmelden voor een beschikbare woning.

Nu de familie een tussenwoning aan de Pronkmos is toegewezen reageert de buurt geschrokken. Bewoners zijn bang voor wat zij noemen de randverschijnselen rond het gezin. Ook zijn zij boos op woningbouwbouwvereniging Algemene Woningstichting Houten (AWH), omdat de komst van de Roma-familie niet vooraf is aangekondigd. Zowel AWH als de gemeente Houten zijn van mening dat de familie een eerlijke kans moet krijgen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).