Gemeente Alkmemade


Nieuwsbericht

23-01-2003
Opening opvoedbureau

Op 1 oktober 2002 is in de gemeente Alkemade een Opvoedbureau van start gegaan. Doel is ouders in een vroeg stadium te ondersteunen bij vragen en problemen over opvoeding. Het Opvoedbureau wordt op donderdag 30 januari 2003 om 16.00 uur feestelijk geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom op de Spoorstraat 1 in Roelofarendsveen. U kunt zich opgeven voor de opening van het Opvoedbureau bij de Klantenservice Voorlichting en Preventie, telefoonnummer (0172) 50 30 40.

Ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar uit de gemeente Alkemade kunnen bij het Opvoedbureau terecht voor advies, begeleiding en informatie over de opvoeding. De ondersteuning richt zich op opvoedingssituaties die weliswaar voor spanning zorgen, maar voor ouders nog hanteerbaar zijn. Hierbij kan gedacht worden aan het omgaan met druk gedrag, niet willen luisteren, slaap- en eetproblemen, onzekerheid, omgang met andere kinderen, of puberteitsconflicten. De spreekuren zijn gratis en worden iedere vrijdagochtend gehouden in het gezondheidscentrum aan de Spoorstraat 1 in Roelofarendsveen.

Ouders kunnen zich van maandag t/m vrijdag aanmelden voor het spreekuur via Thuiszorg Groot Rijnland, Voorlichting en Preventie, telefoonnummer (0172) 50 30 40. Janine Savenije-Epping, de pedagogisch medewerker, zal dan zo spoedig mogelijk terugbellen om een afspraak te maken.

Het opvoedbureau is een samenwerkingsproject van de Stichting Thuiszorg Groot Rijnland, Stichting Opvoedingsondersteuning en de GGD Zuid-Holland Noord, met financiële ondersteuning van de gemeente Alkemade en de Provincie Zuid-Holland.

Voor meer informatie over het Opvoedbureau kunt u contact opnemen met de Klantenservice Voorlichting en Preventie, telefoonnummer (0172) 50 30 40.