Politie Gelderland-Midden

Wageningen, brandstichting
Publicatiedatum: 31-01-2003

Bij een flatwoning aan de Van de Waalsstraat in Wageningen heeft afgelopen nacht een brandje gewoed. Rond half een werd de brand door een van de bewoners ontdekt en geblust. De brand was bij de brievenbus ontstaan. Door het snel ingrijpen is wellicht erger voorkomen. De hal van de woning liep flinke roetschade op. De politie vermoed brandstichting en doet verder onderzoek. Bij de brand deden zich verder geen persoonlijke ongelukken voor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen-Bennekom, verkeerstoezicht
Publicatiedatum: 31-01-2003

Gericht verkeerstoezicht tijdens surveillances in Wageningen heeft de politie donderdagmiddag en donderdagnacht 14 bekeuringen opgeleverd. Tijdens voetsurveillance in de Hoogstraat in Wageningen werden 10 fietsers bekeurd voor het rijden in het voetgangersdomein. Het fietsen in het voetgangersdomein gedurende de openstelling van de winkels levert gevaar en hinder op voor het winkelend publiek. Twee bromfietsers uit Wageningen en Bennekom werden rond half vijf door surveillerende agenten op de Kierkamperweg in Bennekom bekeurd wegens een te hoog vermogen van hun bromfiets. De hoge snelheden, die beiden wisten te bereiken, viel de agenten op, waarna beiden werden staande gehouden. Zij mochten met hun bromfiets mee naar het bureau, waar op de rollentestbank het vermogen werd gemeten. Daar bleek de bromfiets van de Wageninger een vermogen te hebben van 1,1 kW en die van de Bennekommer 1,2 kW. Voor bromfietsen is een maximaal vermogen toegestaan van 0,5 kW.
Rond acht uur werd op de Vanenburgstraat in Wageningen een 60-jarige Wageninger bekeurd voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto manoeuvreren en tegen een hek rijden. Het hek werd weliswaar niet beschadigd, maar de bestuurder werd wel aan een controle onderworpen. Teveel gedronken, zo bleek uit de ademanalyse (460 ug/l of 1,06 promille). Met een proces-verbaal en een rijverbod kon de man later huiswaarts. Datzelfde lot was een 45-jarige Wageninger beschoren toen hij rond half vier 's nachts door surveillerende agenten op de Essenlaan in Wageningen werd gecontroleerd. Na ademanalyse bleek de man ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (650 ug/l of 1,50 promille). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod, bovendien werd zijn rijbewijs afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, meisje gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 31-01-2003

Een 11-jarig meisje uit Wageningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Churchillweg nabij de Geertjesweg in haar woonplaats. Het slachtoffer reed rond half vier op haar fiets over de Geertjesweg in de richting van de kruising met de Churchillweg en verleende op die kruising geen voorrang aan een automobilist, een 23-jarige man uit Bergeijk, die over de Churchillweg reed. Bij de daarop volgende aanrijding raakte het meisje gewond en werd met enkele kneuzingen overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, diefstal uit kleedlokaal
Publicatiedatum: 31-01-2003

Een 20-jarige Wageninger heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee met inhoud. De portemonnee werd woensdagavond door een onbekende ontvreemd vanuit de kleedkamer van een sporthal aan de Bornsesteeg in Wageningen. De politie in Gelderland- Midden wordt de laatste tijd met regelmaat geconfronteerd met aangiften van diefstallen vanuit kleedkamers of horecagelegenheden. Vaak blijkt dan dat waardevolle goederen op vrij eenvoudige wijze zijn ontvreemd vanuit onbeheerd achtergelaten tassen of kleding. De politie adviseert waardevolle goederen goed op te bergen en eventueel zoveel mogelijk onder toezicht te bewaren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---