Rijksvoorlichtingsdienst 31 jan 2003
VERKENNENDE FASE OP HOOFDLIJNEN AFGEROND

De fractievoorzitters van CDA en PvdA hebben de verkennende fase van de informatie op hoofdlijnen afgerond. Maandag bespreken Balkenende en Bos het concept-eindverslag van informateur Donner.

Vrijdagmiddag hebben de fractievoorzitters van CDA en PvdA de verkennende besprekingen over de vorming van een nieuw kabinet op hoofdlijnen afgerond. Informateur Donner heeft vastgesteld dat bij beide partijen voldoende vertrouwen bestaat dat zij in de volgende fase tot overeenstemming kunnen komen.

De informateur gebruikt het weekend om een concept-eindverslag te schrijven. Maandagochtend volgt dan nog een afrondende bespreking. Daarin worden afspraken gemaakt over de organisatorische aanpak van de volgende fase. Wel is al afgesproken dat de volgende fase van de informatie begeleid wordt door twee informateurs.

Balkenende en Bos hebben deze week een aantal thema's besproken die voor de vorming van een kabinet van belang zijn. Er is nog niet onderhandeld. Het vertrouwen dat beide partijen er in de volgende fase uit kunnen komen, is gebaseerd op de standpunten die in de gesprekken van deze week zijn uitgewisseld.

© 2002 - 2003 Rijksvoorlichtingsdienst