Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Ongeval letsel

AMERSFOORT- Op zondagavond omstreeks 23.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden, waarbij een 48-jarige vrouw uit Amersfoort gewond raakte.

Een 51-jarige bestuurder uit Amersfoort reed samen met de 48-jarige vrouw over de Rondweg Oost, komende uit de richting Rondweg Noord. Een 73-jarige bestuurder uit Amersfoort reed op de Laan naar Emiclaer, gaande in de richting van de Rondweg Oost.

De 73-jarige bestuurder stond stil voor rood verkeerslicht op de kruising Laan naar Emiclaer en Rondweg Oost. Toen de man groen licht kreeg reed hij de Rondweg Oost op. Plotseling zag de man dat de 51-jarige bestuurder en inzittende van links aan kwamen rijden en hem vervolgens afsneden. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen, waarbij het voertuig van de 51-jarige man in de berm terecht kwam. De 48-jarige vrouw klaagde over nekpijn en werd voor controle overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis.

De politie nam een blaastest af bij de 51-jarige Amersfoorter, daar bleek uit dat de man onder invloed had gereden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies de man 760 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij ontving een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten aangehouden voor rijden onder invloed.

AMERSFOORT- De politie heeft in de nacht van zondag 2 op maandag 3 februari omstreeks 01.50 uur een verdachte aangehouden voor rijden onder invloed.

Getuigen hadden een harde klap gehoord op de Van Randwijcklaan en zagen twee personen vervolgens weglopen bij een personenauto. Toen de politie ter plaatse aankwam lag de auto achterstevoren in de bosschages. Vlak hierna kwam de 26-jarige bestuurder en eigenaar van de auto uit Amersfoort samen met 20-jarige inzittende na de auto toe lopen. Hij bekende de eigenaar te zijn. De bestuurder had een rijverbod tot mei 2003, tevens bleken beiden onder invloed te zijn. Omdat nog onduidelijk was wie er had gereden zijn beiden vervolgens overgebracht naar het bureau. Hier bekende de 26-jarige man de bestuurder te zijn geweest en blies 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij ontving een rijverbod van 7 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.