Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-02-2003
Politieberichten van 02/02 13.00 uur tot 03/02 07.00 uur

Franeker: inbraak winkel
Maandagochtend omstreeks 01.25 uur is ingebroken in een winkel aan de P.J.Troelstrastraat. Van de voordeur werd een ruit vernield. Vanuit de winkel werden vermoedelijk diepvriespizzas meegenomen. De eigenaar, een 54-jarige man uit Franeker, deed aangifte.

Drachten: diefstal auto
Tussen zaterdagavond en zondagavond is vanaf een parkeerplaats aan de Burgemeester Wuiteweg een personenauto gestolen. Het betreft een groene VW Golf, kenteken SH-42-XL. De eigenaresse, 39-jarige vrouw uit Drachten, deed aangifte.

Hurdegaryp: bedreiging en vernieling
Maandagochtend omstreeks 02.00 uur is een 57-jarige man uit Tytsjerk in zijn woning aangehouden. Ongeveer een half uur daarvoor had hij ruzie gekregen in een horecabedrijf aan de Rijksstraatweg. Hier had hij de aangever (personalia nog niet bekend) bedreigd en uitgedaagd tot een gevecht buiten de zaak. Daarop was hij naar buiten gegaan. De aangever was niet meegelopen, maar had de deur achter hem afgesloten. De verdachte werd hierop zo boos dat hij een voorhamer uit de auto pakte en vier grote ruiten insloeg. Hierop vertrok hij met de auto. De verdachte werd even later in zijn woning aangetroffen. Hij verstopte zich en wenste niet open te doen. Daarop is door de politie de deur geforceerd en kon de verdachte alsnog aangehouden worden. De voorhamer werd in zijn auto aangetroffen. De verdachte bleek ook te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 490 ug/l. Er werd geen rijverbod uitgeschreven; de verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Lemmer: rijden onder invloed
Maandagochtend omstreeks 01.30 uur werd op de Lennastraat een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 35-jarige man uit Lemmer, bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 395 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Makkum: rijden onder invloed
Afgelopen nacht omstreeks 00.20 uur werd op de Kalkovens de bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De man, 41 jaar uit Makkum, bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 740 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elsloo: rijden onder invloed
Zondagavond omstreeks 22.50 uur viel de bestuurder van een personenauto op omdat hij zeer langzaam reed. Hij bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies de verdachte, een 60-jarige man uit Appelscha, 895 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: schoorsteenbrand
Zondagavond omstreeks 19.00 uur moest de brandweer uitrukken naar een schoorsteenbrand in een woning aan de Ureterpvallaat. Het houtwerk rond de pijp was door oververhitting in brand geraakt. De brandweer doofde het vuur. Om 22.00 uur bemerkte de hoofdbewoner, een 32-jarige man, dat er nog steeds (of opnieuw) brand was. Ook nu was het houtwerk rond de pijp weer in brand geraakt. De brandweer sloopte nu het hout grondig rond de pijp weg. De bewoner moest met zijn gezin afgelopen nacht in een hotel overnachten.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen weekend tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag is ingebroken in een school aan de Antillenweg. Met een tegel werd een gat in een ruit geslagen. Door het gat kon audioapparatuur weggenomen worden. Een 35-jarige man uit Leeuwarden deed namens de school aangifte.

Bakhuizen: inbraak woning
Zaterdagavond omstreeks 18.45 uur vond een inbraakpoging plaats in een woning aan De Simmen. De bewoner, een 72-jarige man, was thuis en hoorde een vreemd geluid aan de achterzijde van de woning. Toen hij polshoogte ging nemen ging een man er vandoor. Kennelijk wilde hij inbreken. In het kozijn zaten enkele beschadigingen. De bewoner deed aangifte.

Wolvega: inbraak winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Markt. Men kwam binnen door een ruit in te slaan. Vanuit de winkel werd een grote hoeveelheid sigaretten gestolen. De juiste omvang is nog niet bekend. Een 38-jarige man uit Wolvega deed namens het bedrijf aangifte.

Hurdegaryp: inbraak winkel
Afgelopen nacht omstreeks 03.35 uur is ingebroken in een winkel aan de Fuormanderij. Met een tegel werd een ruit ingeslagen. Vanuit de winkel werd een grote partij rookwaar gestolen. Getuigen hebben twee mannen met gevulde afvalzakken zien weglopen. Door de politie werden direct alle uitvalswegen afgezet en met behulp van enkele politiehonden is het dorp doorzocht. Helaas werden de daders noch de buit aangetroffen. Namens het bedrijf deed een 34-jarige man uit Hurdegaryp aangifte.

Bureau Communicatie: 058 880 8272