LBR-bericht

Rotterdam, 3 februari 2003

Nou en?! Vooroordelen, discriminatie en racisme uitgelegd aan kinderen

Toegankelijk lesmateriaal voor basisonderwijs

Met een oplage van 15.000 is Nou en?!, een nieuwe folder voor het basisonderwijs, verschenen. Nou en ?! is het jonge zusje van de jongerenfolder So What?! waarvan tienduizenden exemplaren zijn gebruikt door docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met het verschijnen van Nou en?! is een soortgelijke folder nu ook beschikbaar voor een jongere doelgroep. Als bijlage van het februarinummer van het onderwijsmaandblad Uitleg is de folder Nou en?! ter introductie toegezonden aan alle 8000 basisscholen in Nederland. Nou en?! Is een uitgave van Wereldschool / het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).

Nou en?! is ontwikkeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar die een werkstuk of spreekbeurt over vooroordelen, discriminatie of racisme willen houden. Leerkrachten van de groepen 7 en 8 kunnen de folder als lesmateriaal gebruiken. Nou en?! legt op een eenvoudige, heldere manier uit wat beeldvorming, vooroordelen, discriminatie en racisme betekenen Sn wat je er tegen kunt doen. In de Nou en?! staan duidelijke voorbeelden, kleurrijke cartoons en uitspraken van kinderen. Kortom, aantrekkelijk en gemakkelijk lesmateriaal voor de groepen 7 en 8.

Kinderen en scholen kunnen de folder voor slechts 1 euro per stuk (excl. portokosten) bestellen. Bij een bestelling van meer dan 25 stuks geldt een korting van 10%.

Voor adviezen en suggesties over het gebruik van de Nou en?! kunnen leerkrachten contact opnemen met Anette de Ruiter (beleidsadviseur onderwijs LBR en co"rdinator Wereldschool). Leerlingen kunnen, met vragen en voor werkstukpakketten, eveneens bij LBR / Wereldschool terecht.

Meer informatie over de onderwijsactiviteiten van het LBR / Wereldschool op www.lbr.nl/wereldschool.

Voor meer informatie -en recensie-exemplaren:
Anette de Ruiter, beleidsadviseur onderwijs, co"rdinator Wereldschool / School Zonder Racisme (tel. 010-2010201 of per e-mail info@lbr.nl)

Bestellingen:
Bestellen is mogelijk per telefoon, fax of e-mail (tel. 010-2010201, fax 010-2010222, e-mail info@lbr.nl, website www.lbr.nl.) Schriftelijke bestellingenkunnen worden gestuurd naar LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR, Rotterdam.