Werkzaamheden Amsterdam Centraal
---

Roltrappen in de westtunnel

In de nachten van 28 januari tot en met 1 februari worden vier roltrappen naar de sporen 1&2 en 4&5 geplaatst. In totaal krijgt Amsterdam Centraal acht nieuwe roltrappen. In maart en mei worden naar de sporen 7&8 en 1&2 nog vier roltrappen geplaatst. Hierdoor biedt de westtunnel tijdens de werkzaamheden van de Noord/Zuidlijn in de middentunnel een goed alternatief voor de reiziger.

Nieuwe reisinformatie west- en oosttunnel

In de west- en oosttunnel komen bij alle trapopgangen naar de sporen elektronische informatieborden te hangen, met daarop vermeld de eerstvolgende trein, de vertrektijd en eventuele vertraging. In beide tunnels komen ook dynamische vertrekstaten. Deze schermen geven een overzicht van de eerstvolgende vertrekkende treinen, perronaanduiding, eventuele afwijkingen alsmede de belangrijkste halteplaatsen.

Trappen in plaats van roltrappen

In de nachten van 3 februari tot en met 14 februari worden de meeste roltrappen in de middentunnel verwijderd. Deze worden vervangen door trappen. Dit is nodig om ook op de plaats van de trapopgangen te kunnen werken. Vanaf mei zal deze tunnel voor de helft werkterrein zijn.

Publicatiedatum: 30 januari 2003