Persbericht

Hoofddorp 3 februari 2003

Tweede geboortecentrum in Nederland is een feit!

Na Amsterdam heeft ook Hoofddorp een geboortecentrum gekregen. Vanaf vandaag wordt het centrum in gebruik genomen. Het Geboortecentrum Hoofddorp is uniek omdat alle zorg rond de zwangerschap onder een dak te vinden is. Behalve een verloskundigepraktijk is er het kraambureau " Wonderwereld", een cursuscentrum en een echoruimte. Bovendien is er de mogelijkheid voor leerling verloskundige om ervaring op te doen.

Het initiatief voor het geboortecentrum komt van de Verloskundige Maatschap Skagerrak in Hoofddorp. De verloskundigepraktijk begeleidt rond de 700 bevallingen per jaar. Door de groei van de Haarlemmermeer was het noodzakelijk om uit te breiden. De nieuwe locatie kan nu goed inspelen op de verwachte groei.

Het centrum is uniek omdat met een telefoontje alles rond de zwangerschap geregeld kan worden. Uit de praktijk blijkt nog maar al te vaak dat men tijdens de zwangerschap voor allerlei zaken zoals een spreekuur, een echo en bij de zwangerschapsgym naar verschillende locaties moet. In het geboortecentrum zit alles elkaar. In het cursuscentrum worden diverse informatieavonden gehouden en cursussen in mensendieck, zwangerschapsyoga, babymassages en haptonomische zwangerschapsbegeleiding gegeven en nog veel meer.



Ingezonden persbericht