* Stemmen in een stembureau naar keuze of een volmacht?


Stemmen in een stembureau naar keuze of een volmacht? Op dinsdag 11 maart 2003 vindt de verkiezing van de leden van Provinciale Staten plaats. De stembureaus zijn hiervoor geopend van 07.30 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds. Iedereen die kiesgerechtigd is krijgt in februari een oproepingskaart in de brievenbus. Op deze oproepingskaart staat in welk stembureau u kunt stemmen. Maar u hoeft daar niet naar toe. U kunt in elk ander stembureau binnen de provincie Noord-Brabant terecht. U moet dit wel uiterlijk 25 februari 2003 schriftelijk aanvragen bij de afdeling bevolking en sociale zaken in het gemeentehuis aan de Koppelstraat 37 te Beek en Donk. De benodigde formulieren worden gratis verstrekt. Ook is het mogelijk tot uiterlijk 6 maart 2003 onder overlegging van de oproepingskaart naar de genoemde afdeling te gaan. U krijgt in beide gevallen een kiezerspas om in het door u gekozen stembureau uw stem uit te brengen.

Als u op 11 maart verhinderd bent, hoeft uw stem niet verloren te gaan. U kunt een ander, bijvoorbeeld een familielid of een goede bekende, een zogenaamde volmacht geven. U laat dan deze persoon voor u stemmen. Als diegene bij hetzelfde stembureau gaat stemmen dat op uw oproepingskaart vermeld staat, vult u samen de daarvoor bestemde ruimte op uw kaart in en geeft u deze ingevulde kaart aan hem of haar mee. De gemachtigde dient echter wel uw stem tegelijkertijd met de eigen stem uit te brengen. Deze wijze van stemmen is mogelijk tot en met de dag van de verkiezing. Wilt u iemand voor u laten stemmen, die in een ander stemdistrict woont, dan moet u dit schriftelijk aanvragen bij de eerder genoemde afdeling bevolking en sociale zaken. Een dergelijke aanvraag kan tot uiterlijk dinsdag 25 februari 2003 worden gedaan. Ook voor deze mogelijkheid worden gratis formulieren verstrekt.

Een brochure met informatie over de Provinciale Staten en de verkiezingen van 11 maart 2003 kunt u afhalen bij de gemeentehuizen.