Creative breidt assortiment uit met draadloze producten

Creative Labs introduceert de Creative Mouse Optical, Mouse Lite & DeskTop Wireless

Amsterdam, 3 februari 2003 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt drie nieuwe producten aan: de Creative Mouse Optical, de Mouse Lite en de Creative Desktop Wireless.

Creative Mouse Optical
De Creative Mouse Optical is een draadloze muis - uitgerust met drie knoppen
- om het aanwijzen vlotter en gemakkelijker te laten verlopen. Dankzij de ergonomische vormgeving is hij voor de gebruiker comfortabel in gebruik. De zilveren uitvoering staat stijlvol op ieder bureau, terwijl de optische sensor garant staat voor grote precisie. De betrouwbare, draadloze technologie waarmee de optische muis van Creative is uitgerust, geeft grote bewegingsvrijheid, zodat elke gebruiker zonder enig probleem de meest comfortabele werkhouding kan aannemen. Omdat er geen muiskabel meer is, ziet het bureaublad er veel opgeruimder uit. Bovendien is een muismat overbodig, ideaal voor gebruikers die thuis of op kantoor vrijer willen zijn in hun bewegingen. Naast de standaardknoppen links en rechts heeft de muis in het midden een wieltje waarmee u snel door documenten kunt scrollen en dat ook als derde knop fungeert.

"Het bureau ziet er stijlvoller uit en het is mogelijk om op bijna ieder oppervlak te werken, tot 1,5 meter van de ontvanger. Het pakket is volledig klaar voor gebruik. U dient enkel nog de twee (meegeleverde) AA-batterijen in de muis te plaatsen, de ontvanger aan te sluiten op de USB-poort en klaar is kees! De Windows-besturingssystemen Me, 2000 en XP zorgen automatisch voor de rest", aldus Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor muizen en toetsenborden bij Creative. Gebruikers van Windows 98 en 98SE kunnen de muis installeren met de stuurprogramma's die op de installatie-cd zijn meegeleverd.

Creative Mouse Lite
De Creative Mouse Lite is een uiterst precieze, optische muis die werkt zonder muismat en geen bewegende delen bevat. Hij is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, biedt vlotte, moeiteloze aanwijzing en vergt geen routineonderhoud. Deze muis is een stijlvolle plaatsvervanger voor de klassieke desktopmuis. Hij is uitgerust met zilverkleurige knoppen en een wieltje voor scrolling, dat ook hier als derde knop fungeert. Een ingebouwde lichtbron laat een lichtblauwe verlichting door het transparante omhulsel schijnen, een uniek aandachtspunt op uw bureau. Deze muis kan worden gebruikt bij elke pc of notebook met een USB-poort en installeert automatisch onder Microsoft Windows Me, 2000 en XP. Gebruikers van Windows 98 en 98SE kunnen de muis installeren met de stuurprogramma's die op de installatie-cd zijn meegeleverd.

Lee vervolgt: "We vonden dat het tijd was om een van de extra voordelen van USB te benutten. Omdat USB zowel laagspanningsstroom als een dataverbinding biedt, voegden we een lichtbron toe aan de Mouse Lite. Het lichtblauwe licht is een opmerkelijk verschil met het saaie grijs dat zo gemeengoed is geworden."

Creative Desktop Wireless
De Creative Desktop Wireless is een stijlvolle, ergonomische en draadloze bureauoplossing die bestaat uit een toetsenbord en een muis. Hiermee oogt het bureau thuis of op het kantoor meteen opgeruimd. Bovendien zijn er vele extra functies, zoals het geavanceerde, draadloze toetsenbord dat is uitgerust met 16 sneltoetsen, die meteen toegang verlenen tot veelgebruikte Internet-, e-mail- en multimediafuncties. De draadloze optische muis heeft geen enkel bewegend onderdeel dat moet worden schoongemaakt of onderhouden. Hierdoor is hij gemakkelijk te bedienen en uiterst precies. De maximale werkafstand bedraagt ook hier 1,5 meter van de ontvanger.

Lee besluit: "De muis en het toetsenbord gebruiken gewone AA-batterijen, die overal te koop zijn. Verder hebben we gezorgd voor een uitstekend energiebeheer dat een extra lange levensduur van de batterij garandeert. De gebruiker hoeft simpelweg de ontvanger aan te sluiten op een USB-poort, waarna meteen gewerkt kan worden in een draadloze werkomgeving!"

Ook de Creative DeskTop Wireless installeert automatisch onder Microsoft Windows Me, 2000 en XP. Gebruikers van Windows 98 en 98SE kunnen het product installeren met de stuurprogramma's die op de installatie-cd zijn meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid
Beide muizen zijn nu al in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs voor de Creative Mouse Optical is EUR42, voor de Mouse Lite is dit EUR24. De adviesprijs voor de DeskTop Wireless is EUR78, deze is vanaf maart beschikbaar. Alle genoemde adviesprijzen zijn inclusief BTW.

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannik. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italik, Duitsland, Groot-Brittannik, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiknte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de

aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Digitale foto's van bovengenoemde producten, zowel in hoge als lage resolutie vindt u op: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

> >

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
Belgik +32 (0)3 2878777

) Copyright 2001. Creative Technology Ltd. Creative en Sound Blaster zijn gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd. Alle overige merknamen en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle specificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.