Zaankanjer 2002

vrijdag 31 januari 2003

Jaarlijkse prijs Paraat voor de straat huldigt vrijwilliger:

Wie goed doet, goed ontmoet. Dat is het uitgangspunt voor DE ZAANKANJER 2002. Een nieuwe prijs waarin jaarlijks een vrijwilliger wordt gehuldigd. Iemand die zich, misschien wel in alle stilte, inzet voor de eigen straat of buurt.

Veel vrijwilligers zijn bezig om iets te doen voor hun buurt of straat. Zij verhogen de leefbaarheid, bijvoorbeeld door het organiseren van schoonmaakacties of bollenplantacties. Ze doen dat gewoon omdat zij iets voor hun buurt, voor hun straat over hebben. En dat is voor iedereen winst.
Het kost vaak enorm veel tijd en inspanning om iets van de grond te krijgen. Toch doen vrijwilligers dat. Mannen en vrouwen die paraat zijn voor hun straat.
Vaak zijn het stille werkers, wars van bedankjes en dat soort zaken. Zij doen hun werk wel. Zij hoeven niet zo nodig in de schijnwerpers. Toch zijn dit soort mensen het gist in een wijk, de aandrijfmotor, de aanjager. Waarom hen niet eens publiekelijk bedanken? Zaanstad wil die Zaankanjers gewoon zeggen dat het geweldig was, dat de buurt veel aan hen te danken heeft.
De gemeente kent deze Zaankanjer ieder jaar toe. De Zaankanjer 2002 bestaat uit een aandenken en 250,- met een verrassing.

Aanmelden
De bewoners weten beter dan wie ook wie er voor deze prijs in aanmerking komt. Daarom vraagt de gemeente aan bewoners om personen voor te dragen die het volgens u geweldig hebben gedaan in 2002. Dat hoeft niet iemand te zijn die op de voorgrond veel werk verzet. Het kunnen ook mensen zijn die in stilte veel goeds doen. Aanmeldingen kunt u doen tot 28 februari a.s. Vermeld daarbij waarom u vindt dat de door u gekozen persoon in aanmerking komt voor de Zaankanjer 2002.

U kunt uw aanmelding sturen aan:
Gemeente Zaanstad, dienst Wijken
t.a.v. mevr. A. Vermeulen (RPO 2.08)
Postbus 2000, 1500 GA Zaandam
tel: (075) 681 6812fax: (075) 681 6898
a.vermeulen@zaanstad.nl

Jury
De aanmeldingen worden voorgelegd aan een jury, bestaande uit: preventiecoördinator W. Peper van de Politie Zaanstreek-Waterland; M. de Ridder, bewoonster en bedenkster van de naam Paraat voor de Straat; H. Remie, actieve bewoner in Kogerveld, L. de Visser, manager Vastgoed van woningbouwvereniging en T. Horjus, creatieve bewoonster uit de Russische Buurt. De uitreiking van de Zaankanjer 2002 zal in het voorjaar plaatsvinden.