Ingezonden persbericht

15 januari 2003

Noviteiten van HBI op de Bouwbeurs 2003

Tijdens de Bouwbeurs van 3 t/m 8 februari presenteert merkfabrikant HBI haar nieuwe programma kunststof- en aluminium voordeuren en kozijnen. HBI onderstreept haar toekomstgerichtheid en innovatief vermogen met de presentatie van twee noviteiten: het vergrendelingssysteem (EVSv) en Energyframe.

Het EVSv is een fraaie oplossing om het leefklimaat binnen te regelen. Energyframe is ontwikkeld in het kader van energiezuinig bouwen. Dit houten kozijn voldoet aan de eisen voor energiezuinige bouwelementen. Waarom zou je met mindere kwaliteit genoegen nemen als je voor dezelfde prijs ook beter kunt krijgen? Met haar nieuwe voordeurmodellen bewijst HBI een goed assortiment voor de Nederlandse markt in huis te hebben. In de zojuist verschenen Nederlandse uitgave van de voordeuren catalogus staat alles over de beschikbare modellen.

Vergrendelingssysteem
HBI heeft een nieuw vergrendelingssysteem met betere gebruikseigenschappen ontwikkeld. Het elektronische vergrendelingssyteem (EVSv) is dé oplossing voor het regelen van het binnenleefklimaat en besparing van energie tegelijk. Het EVSv kan worden gebruikt voor kozijnen van hout, kunststof en aluminium. Het is volledig in het raambeslag geïntegreerd en van binnen en van buiten onzichtbaar. Net als bij bestaande EVS-systemen kan het raam met een drukknop eenvoudig in verschillende standen worden gekanteld. Bij het sluiten wordt het raam volautomatisch vergrendeld. Handmatige bediening is zonder omschakeling mogelijk. Geplaatst in het nieuwe HBI-comfortraam, draagt het systeem verder bij aan het woonplezier. Bij dit raam is de handgreep horizontaal aan de onderzijde geplaatst zodat ook mensen die minder mobiel zijn het raam in verschillende standen kunnen zetten.

Isolatie
HBI ontwikkelde tevens Energyframe: een nieuw raam (UW = 0,8 W/m²K) met het uiterlijk van massief hout. Het frame voldoet aan de strenge eisen die aan energiezuinig bouwen worden gesteld. In de sponning is geen isolatiemateriaal zichtbaar. Het beslag is verzonken in het hout. Energyframe is leverbaar in de vorm van kozijnen, ramen en deuren en vaste gevelbeglazing. Het gebruik van Engeryframe draagt bij aan een efficiënt energiegebruik, hoge kostenefficiency en optimaal comfort in de winter en zomer.

Nieuwe voordeurmodellen
Naast een brandwerende deur en een nostalgisch vormgegeven renovatievoordeur, toont HBI een tweevleugelige terrasdeur van 2.200 mm breed en 2.500 mm hoog. De deur voldoet aan de afmetingen zoals vastgelegd in het nieuwe Bouwbesluit (doorgangshoogte 2300 mm). De deurbladen hebben een hoge stabiliteit door de verwerking van 68 mm massief hout en versterkende U-profielen van verzinkt staal in de deurbladen.

Wie is HBI?
HBI is een gerenommeerde merkfabrikant van hoogwaardige kozijnen en deuren in zowel hout als kunststof. Naast het uitgebreide standaardassortiment levert HBI speciale producten afgestemd op de vormgeving van Nederlandse bouwelementen, waarin de nieuwste technologische inzichten zijn verwerkt. Alle elementen kunnen voorzien worden van veiligheidsbeslag dat voldoet aan WKII volgens NEN 5096. De producten van HBI worden verkocht via de erkende bouwmaterialenhandel en montagebedrijven.

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met DeJong&Verder, die de perscontacten voor HBI in Nederland verzorgt. Tel 0344 65 25 20, e mail: info@dejongev.nl Beeldmateriaal van nieuwe voordeurmodellen is op aanvraag beschikbaar.