Nieuwsberichten

04-02-2003
De week van B&W
week 6

Promotiefilm op cd-rom
Het college is benaderd door Tetteroo Productionsb.v. met het verzoek medewerking te verlenen aan de uitgifte van een cd-rom. Op deze cd-rom wordt een informatieve presentatie over onze gemeente gegeven aangevuld met bedrijfspresentaties van ons lokale bedrijfsleven. Tevens komt er informatie op te staan over goede doelen, alarmnummers en info over sport en cultuur.
Besloten is om hieraan mee te werken. Dat houdt in dat de gemeente zelf mede bepaalt welke items in de presentatie aan bod komen en dat de cd-roms gratis worden verstrekt bij het loket Burgerzaken aan nieuwe inwoners, stellen die gaan trouwen en personen die gaan verhuizen.

Horecacontrole door afdeling Brandpreventie
Medewerkers van de afdeling Brandpreventie hebben in het weekeinde van 25/26 januari jl. opnieuw controles gehouden bij diverse horecaondernemingen. Er zijn 17 ondernemingen gecontroleerd (waarvan 6 in Edam en 11 in Volendam). Slechts in één geval was er sprake van een niet juiste naleving van de veiligheidseisen. In de overige situaties was er - op enkele aspecten van ondergeschikt belang na - sprake van het correct naleven van de voorschriften van de gebruiksvergunningen.

Bouw 9^e r.k. basisschool in Volendam
Het college stelt de raad voor aan het bestuur van de S.K.O.V. een bedrag van .1.840.085,-- beschikbaar te stellen als voorlopig krediet voor de bouw en inrichting van de 9^e r.k. basisschool aan de rand van het Middengebied. Zodra de R.O.-procedures zijn doorlopen en het bouwplan is goedgekeurd, kan het schoolbestuur de bouw van start laten gaan.

Statistiek gemeentebegrotingen van het CBS
Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een overzicht voor het jaar 2003 opgesteld waarin de belastingen en retributies van gemeenten worden vergeleken. De vergelijking is gedaan t.o.v. gemeenten van een gelijke grootte, gemeenten in onze provincie en alle gemeenten in het land.
De netto belastingdruk bedraagt bij ons per inwoner .238,--; bij gemeenten van gelijke grootte is dit .317,-- en bij de gemeenten in onze provincie c.q. landelijk zijn deze bedragen resp. .422,-- en .377,--.

Edam-Volendam, : 4 februari 2003