VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone helpt Nederlandse Veiligheidsdienst mobiel online

Vodafone sluit ruim 650 nieuwe Falck medewerkers aan

Maastricht, 4 februari 2003 - Via Vodafone kunnen beveiligingsmedewerkers van de Nederlandse Veiligheidsdienst, onderdeel van Falck, vanaf nu 24 uur per dag veilig mobiel communiceren met de alarmcentrale via hun zakcomputer. Vodafone levert ruim 650 aansluitingen aan de Nederlandse Veiligheidsdienst. Begin december 2002 zijn de eerste 200 medewerkers aangesloten op het Vodafone netwerk, in januari 2003 gevolgd door de volgende groep van 200. De Mobile Security Officers zijn nu 24 uur per dag veilig verbonden met de centrale, ook wanneer ze aan het werk zijn op afgelegen plaatsen zoals industrieterreinen.

Binnen de Nederlandse Veiligheidsdienst werken ruim 650 zogeheten 'Mobile Security Officers' die permanent onderweg zijn om diverse locaties in Nederland te beveiligen. De beveiligingsmedewerkers zijn gewapend met een zakcomputer (PDA) met daarop een speciale menustructuur waarmee voorgeprogrammeerde SMS berichten verstuurd worden via het GPRS netwerk van Vodafone. In de zakcomputer zit een Vodafone SIM kaart die toegang biedt tot dit netwerk. Door deze unieke mobiele combinatie zijn de medewerkers van Falck nu 24 uur per dag online en verbonden met de centrale.

Gegevens mobiel doorsturen
Gegevens kunnen worden opgeslagen in de PDA's en mobiel worden doorgestuurd door de medewerkers, waar ze ook zijn en op ieder tijdstip. De centrale van Falck heeft zo LIVE informatie van de security officers en kan daarmee een compleet rapport generen over de beveiligingsactiviteiten van de afgelopen dag en nacht. Desgewenst kan de centrale van Falck dat aan haar klanten aanleveren. De ruim 650 nieuwe aansluitingen zijn bedoeld voor de business unit Beveiliging (Nederlandse Veiligheidsdienst).

/ / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.
Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 28 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 7 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Falck
Falck is onderdeel van Group4Falck, de op één na grootste beveiligingsorganisatie in de wereld. Deze beursgenoteerde onderneming telt wereldwijd 285.000 medewerkers en is actief in meer dan tachtig landen.