Persberichten - Gemeentelijke Roemer voor de heer Schellingerhout Uitgebracht op: dinsdag 4 februari 2003

Dinsdag 4 februari a.s. reikt burgemeester Verver om 11.00u een gemeentelijke Roemer uit aan de heer. G. Schellingerhout uit het Frans Halsplantsoen. De overhandiging vindt plaats in de B&W kamer van het gemeentehuis tijdens de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders.

De Roemer wordt incidenteel uitgereikt aan mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor de samenleving in Voorschoten. De heer Schellingerhout ontvangt de Roemer voor zijn gedreven inzet voor de Vlietwijk.
In 1995 besloot de gemeenteraad te komen tot de oprichting van een bewonersorganisatie in de Vlietwijk. Er waren problemen met de wijk en de contacten tussen gemeente en bewoners verliepen moeizaam. De heer Schellingerhout werd gevraagd hier een rol in te spelen, nadat vele anderen al afgehaakt waren. Vervolgens werd hij de trekker van het hele project. Schellingerhout maakt van zijn vrijwilligerswerk een dagtaak. Hij zocht de mensen bij elkaar, vond vrijwilligers en slaagde erin de Bewoners Organisatie Vlietwijk (BOV) een gezicht te geven. Met zijn gedrevenheid en vasthoudendheid wist hij ook anderen te motiveren om zich voor de wijk in te gaan zetten

Met de oprichting van de Bewoners Organisatie Vlietwijk werd de sociale samenhang in de wijk veel groter en de problemen beter bespreekbaar. De heer Schellingerhout zette zich met hart en ziel in voor de wijk en volgens medebestuurders was de BOV nooit een feit geworden als hij er niet geweest was. Hij is voor de gemeente onder andere gesprekspartner geweest over het verkeersbeleid in de wijk, plaatsing van zendmasten, kinderopvang in de v.d. Waalslaan, ISV-project en het al dan niet verplaatsen van 't Hofflantshuys. Vooral door zijn inzet zijn de speelplaatsjes in de Vlietwijk bewaard gebleven en opgeknapt. Hij heeft het wijkorgaan de 'Vlietwijkkoerier' opgezet en de geschiedenis van de wijk bestudeerd en beschreven.

Om allerlei activiteiten te kunnen organiseren 'wierf' Schellingerhout voortdurend vrijwilligers. De bewonersorganisatie kan steunen op de inzet van ongeveer 40 vrijwilligers die in meer of mindere mate helpen bij acties als stratenvegen, plantenbakken vullen, geld inzamelen, kinderactiviteiten, vakantiespelletjes en het organiseren van het jaarlijkse voetbaltoernooi.


- einde bericht -