Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG wil openbaarmaking schaduwboekhoudingen bouwwereld (16/01/03)

Veel gemeenten willen weten welk nadeel zij hebben geleden door de bouwfraude. De schaduwadministraties kunnen daarin duidelijkheid verschaffen. Daarom heeft de VNG vandaag in een brief aan de enquêtecommissie bouwnijverheid gevraagd die schaduwboekhoudingen openbaar te maken.

Daarnaast geeft de VNG in de brief aan de enquêtecommissie aan bereid te zijn om hierbij een intermediaire rol in te vervullen richting de gemeenten. Gemeenten die het vermoeden hebben dat zij benadeeld zijn en dus voorkomen in de schaduwboekhoudingen, hebben aangegeven de mogelijkheden tot het indienen van een schadeclaim te willen onderzoeken.

Op 5 februari tijdens het symposium 'Inkoop en aanbesteden: meer dan een vak', zal Marijke Vos, voorzitter van de commissie het eerste exemplaar van een handleiding 'Inkoop en Aanbesteden in ontvangst nemen. Deze handreiking is in samenwerking tussen de interdepartementale projectorganisatie Professioneel Inkopen en Aanbesteden, de VNG, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen tot stand gekomen.

Voor beleidsinformatie: VNG-NET
VNG gelieerde websites