Gemeente Zoetermeer

Woensdag 5 februari 2003: Vragenuurtje in wijkcentrum Rakkersveld

Woensdag 5 februari a.s. is tussen 19.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het wijkcentrum aan het Rakkersveld 7 waar bewoners en andere belangstellenden hun vragen kunnen stellen over het haalbaarheidsonderzoek Palenstein en het verdere proces. Een maquette en een aantal foto's geven een indruk van de mogelijkheden en ideeën die er zijn om de wijk Palenstein te herstructureren. Aansluitend om 20.00 uur vergadert de raadscommissie Openbare Ruimte in het wijkcentrum aan het Rakkersveld over onder meer dit haalbaarheidsonderzoek.

Spreekrecht
Men kan op 5 februari a.s. gebruik maken van het spreekrecht tijdens de raadscommissievergadering Openbare Ruimte. Het spreekrecht houdt in dat men vijf minuten het woord kan voeren aan het begin van de vergadering. Als men daar gebruik van wilt maken, kan men zich tot 12.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden bij de secretaris van de raadscommissie Openbare Ruimte, mevrouw E.J. Boers, telefoon 079 - 346 8563.

Het onderzoek ligt ter inzage bij de wijkpost Palenstein waar het ook opgehaald kan worden. De wijkpost Palenstein is gevestigd in het wijkcentrum aan het Rakkersveld. De openingstijden zijn:
- maandag van 14.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur
- woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur.
De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven voor een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden om tot herontwikkeling van Palenstein te komen. Het haalbaarheidsonderzoek is gebaseerd op de bestaande plannen van sloop van de galerijflats en het realiseren van nieuwbouw. De schets waaruit blijkt hoeveel woningen, kantoren en voorzieningen er gebouwd kunnen worden, is op onderdelen verbeterd. De kosten daarvan zijn opnieuw berekend en bovendien is de afgelopen maanden nagedacht in welke stappen de herontwikkeling uitgevoerd kan worden.

Laatste wijziging: 22-01-2003