Gemeente Maassluis

28-1-2003

Activiteiten Vrienden van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie

Op woensdag 5 februari organiseren de Vrienden van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) s avonds een dialezing over fauna in de winter. Op woensdagmiddag 12 februari is er voor kinderen een inloopmiddag over dieren. Beide activiteiten vinden plaats in het CNME Het Oranjetipje aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 433 (naast de tennishal).

Fauna in de winter
De dialezing over fauna in de winter wordt verzorgd door de heer F. Advocaat. Hij vertelt over wat er in de winter zoal gebeurt met dieren. Ook allerlei zaken als ijsvorming en sneeuw komen aan de orde. De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en duurt ongeveer tot 22.00 uur. Wie belangstelling heeft voor deze lezing op 5 februari kan zich aanmelden bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek, of telefonisch via nummer 010 5931931. De kosten bedragen 3,= per persoon.

Dierenmiddag
Op woensdagmiddag 12 februari is er van 13.30 tot 15.30 uur een themamiddag over dieren in het CNME. Dit keer gaat het vooral over dieren die niet direct om de hoek wonen. Er is een film over beren, er kunnen dierenmaskers gemaakt worden en dieren worden nagetekend en nog veel meer. De middag is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. De middag is niet geschikt als kinderpartijtje en het is de bedoeling dat de kinderen begeleid worden door een volwassene. Belangstellenden hoeven zich niet van tevoren te melden. De kosten voor deelname aan deze themamiddag bedragen 0,50 per persoon.

De Vrienden van het CNME, bestaande uit een club vrijwilligers, organiseren in Maassluis tal van activiteiten op het gebied van natuur en milieu. In samenwerking met het CNME van de gemeente Maassluis richten zij zich met name op activiteiten voor volwassenen. Dit in aansluiting op de activiteiten van de gemeentelijke nme-coördinator die zich vooral op het (basis)onderwijs richt.