Miljoenenbijdrage voor Geomaticapark

Het Geomaticapark in Marknesse krijgt een financiële impuls van bijna 4 miljoen euro. Om de ontwikkeling van het park verder te stimuleren stelt de Provincie Flevoland dit bedrag beschikbaar uit middelen van de Europese Unie en het ministerie van Economische Zaken. Het Geomatics Business Park is een business en science park voor bedrijven en kennisinstituten die opereren op het raakvlak van remote sensing, geo-wetenschappen en informatietechnologie.

De in het park gevestigde bedrijven en instituten kunnen dankzij de provinciale bijdrage in aanmerking komen voor subsidies, die het mogelijk maken hun producten en diensten te verbeteren. Bovendien is de investeringsimpuls bedoeld voor het stimuleren van kennisoverdracht tussen kennisinstituten en bedrijven. Het bedrijfsverzamelgebouw van het Geomatics Business Park in Marknesse (gemeente Noordoostpolder) biedt aan zowel startende als doorgroeiende ondernemingen flexibele vestigings- en uitbreidingsmogelijkheden.

Met de bijdrage aan de uitbouw van het Geomaticapark verwacht de provincie binnen vijf jaar een verdubbeling van de hoogwaardige werkgelegenheid binnen het park te realiseren. Momenteel zijn er vijftien bedrijven gevestigd met ca. zestig medewerkers. Vorige week hebben twee nieuwe organisaties een (neven)vestiging geopend in het Geomatics Business Park: het Fysisch Elektronisch Laboratorium van TNO (gespecialiseerd in radarwaarnemingen) en het bedrijf VB Ecoflight (gespecialiseerd in het leveren van adviesdiensten voor het monitoren van integraal beheer processen). VB Ecoflight maakt hierbij gebruik van gemotoriseerde zweefvliegtuigen die zijn uitgerust met speciale sensoren.

De investeringsbijdrage van de provincie Flevoland maakt deel uit van het Europese vervolgprogramma voor Flevoland. Meer informatie over dit Europese Programma kunt u de vinden op de website van de provincie Flevoland: www.flevoland.nl/europa. Bellen kan ook met de afdeling Programma Management Europa: 0320 265 485.