P E R S B E R I C H T

Informatie dierenweide rederijkersplein

Noordwijk, 1 februari 2003

Geachte mevrouw/meneer

Ruim een jaar geleden, op 24 januari 2002, organiseerde de gemeente een wijkavond voor de bewoners van de wijk Boerenburg. Toen is onder meer een plan gepresenteerd tot herinrichting van de dierenweide aan het Rederijkersplein. Deze zou worden omgevormd tot een kinderboerderij.

Dit plan is door alle aanwezigen positief ontvangen. Van de zijde van de gemeente is toen opgemerkt, dat de forse herinrichting in technische en financiële zin niet een-twee-drie te realiseren is. Wel zou er naar worden gestreefd het plan zo snel mogelijk tot stand te brengen.

Inmiddels is er ruim een jaar verstreken en heeft de gemeente u op de hoogte moeten stellen van de zorgelijke financiële positie waarin zij verkeert. Hierdoor treedt er in ieder geval vertraging op voor het plan van de dierenweide aan het Rederijkersplein.

Maar het is ook mogelijk, dat de hele opzet van het plan verandert. Er blijkt namelijk behoefte te bestaan aan een voorziening waarbij een aantal gezondheidsinstellingen onder één dak wordt gehuisvest. Voor de realisering van dit plan hebben de initiatiefnemers belangstelling voor het stuk gemeentegrond op het Rederijkersplein, aan de kant van de Van de Mortelstraat. Zon voorziening kan een belangrijke aanwinst zijn voor Boerenburg, maar zal ook gevolgen hebben voor de huidige dierenweide.
De gemeente heeft de initiatiefnemers tot 1 april 2003 de gelegenheid gegeven de haalbaarheid van dit plan te bestuderen.

Als hierover meer duidelijkheid bestaat, zal de gemeente u verder informeren.

Met vriendelijke groeten,

eter van Bockhove (wethouder Welzijn en Onderwijs)