Nieuwe opleiding NIBE-SVV

NIBE-SVV biedt sinds 1 januari 2003 een nieuwe opleiding aan: Basis sociale zekerheid inkomen. Dit is de eerste opleiding binnen het nieuwe curriculum Inkomen en arbeidsongeschiktheid en richt zich op beginnende acceptanten en schadebehandelaars inkomensverzekeringen, die de opleiding Inleiding verzekeringsbedrijf (IVB) al hebben gevolgd. De opleiding is ook geschikt voor accountmanagers en adviseurs.

In Basis sociale zekerheid inkomen worden de mogelijke aanspraken uit hoofde van de publieke sociale inkomensverzekeringen behandeld. Naast een overzicht van het stelsel van (publieke) sociale zekerheid en arbeidsongeschiktheid en van de partijen (bijvoorbeeld het UWV en de Arbo-dienst) die hierin een rol spelen, wordt ook aandacht besteed aan de uitvoeringsstructuur, de loondoorbetalingsplicht voor werkgevers, het ziekteverzuimbeleid, reïntegratie en de actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving.

De opleiding is verkrijgbaar als zelfstudie en met mondelinge begeleiding. Het examen wordt, op verzoek van NIBE-SVV, afgenomen door de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA).