Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Fietsster gewond

NIEUWEGEIN Op dinsdag 4 februari raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een stadsbus.

Rond 09.00 uur reed een 41-jarige fietsster uit Nieuwegein over de Noordstedeweg, komende uit de richting van de Batauweg en gaande in de richting van Cityplaza. Op de kruising met de Schildstede verleende een 39-jarige Nieuwegeinse bestuurder van een stadsbus geen voorrang aan de fietsster. Een aanrijding was het gevolg. Daarbij kwam de vrouw met haar fiets ten val.

Zij is met o.a. een grote hoofdwond per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Hennepplantage opgerold

IJSSELSTEIN Op dinsdag 4 februari is een hennepplantage opgerold. Twee personen werden aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 15.30 uur een onderzoek gedaan in een schuur aan de Achtersloot. Daarbij werd een hennepplantage met ruim 350 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 46-jarige IJsselsteinse eigenaar van de schuur werd aangehouden. In de loop van de middag meldde een 27-jarige man uit Vianen zich aan het politiebureau in Nieuwegein. Hij verklaarde de schuur te huren en werd daarop aangehouden. Naar de rol van beide verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.

Grote bromfietscontrole

HOUTEN Op dinsdag 4 februari heeft de politie een grote bromfietscontrole gehouden.

De controle vond tussen 14.00 uur en 17.00 uur op de Oud Wulfseweg plaats en van 18.00 uur tot 20.00 uur op het Onderdoor. In totaal 80 brom-/snorfietsen werden aan een kritische keuring onderworpen. Daarbij werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van de helm en geen bromfietscertificaat. Bij de controle aan het Onderdoor werden tevens twaalf fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.