Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Bestuurder onder invloed, te water

DE MEERN Dinsdagavond raakte een bestuurder met zijn auto op de C.H. Letschertweg te water.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een auto te water op de Letschertweg. Ter plaatse bleek dat de 42-jarige bestuurder uit Harmelen op eigen kracht zijn voertuig had kunnen verlaten. De agenten roken bij de man een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 640 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Winkeldief door getuige aangehouden

UTRECHT Een getuige hield dinsdagmiddag in samenwerking met winkelend publiek op Hoog Catharijne een kledingdief aan.

Een 39-jarige man uit Amsterdam zag omstreeks 14.15 uur dat een andere man een groot aantal kledingstukken uit een schap pakte en de winkel uitrende. De Amsterdammer twijfelde geen moment en zette de achtervolging in. Na een korte achtervolging kon de getuige de verdachte tegen de grond werken en aanhouden.

Winkelend publiek wist te voorkomen dat een vriend van de verdachte zich met de aanhouding ging bemoeien. De politie prijst het optreden van de getuige en het winkelend publiek. De verdachte, 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Controle wordt achtervolging

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 februari mondde de controle van een bestuurder uit in een achtervolging.

Agenten reden op de Graadt van Roggeweg, toen de bestuurder van een personenauto, met inzittende hen met hoge snelheid passeerde. Hierop zijn ze achter het voertuig aangereden. Toen de bestuurder bij de Daalsetunnel eerst rechts voorsorteerde en vervolgens toch, zonder richting aan te geven, rechtdoor reed, besloten de agenten hem te controleren. Op de Nieuwekade werd aan de bestuurder een stopteken gegeven, deze reageerde hier echter niet op en ging er met een hoge snelheid vandoor in de richting van het Weerdplein. Hierop hebben agenten de achtervolging ingezet.

De bestuurder reed tijdens de achtervolging meerder malen met zeer hoge snelheid, reed eveneens over busbanen en negeerde tweemaal rood licht. Toen de bestuurder het verkeersplein over reed bij de Thomas A Kempisweg, veroorzaakte hij een aanrijding met een andere bestuurder, deze liep geen letsel op. Hierop zijn beide verdachten de auto uitgerend, later kon de bestuurder worden aangehouden door agenten, de bijrijder is niet meer aangetroffen in de omgeving. De 34-jarige man uit Amsterdam is aangehouden en ingesloten voor verder verhoor.

Man aangehouden na steekpartij

UTRECHT- Op maandagavond omstreeks 23.15 uur heeft de politie een 22-jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij in de Stationshal een 19-jarige man in zijn been had gestoken. De verdachte kreeg in de hal ruzie met de man, waardoor er een vechtpartij ontstond tussen beiden. De 22-jarige Goudenaar haalde tijdens het vechten een stanleymes tevoorschijn en stak hiermee de man in zijn been. Vervolgens zette hij het op een rennen, maar kon kort daarna worden aangehouden door de politie. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Overvaller aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een winkel overvallen gelegen aan de Rijnlaan en korte tijd later werd de verdachte hiervan aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur kwam een man de winkel aan de Rijnlaan binnen en bedreigde het aanwezig personeel met een groot mes. De man dwong de personeelsleden de kassa te openen en pakte een geldbedrag weg en vluchtte. Een personeelslid bedacht zich geen moment en bleef de verdachte op afstand volgen. Toen de 25-jarige overvaller uit Utrecht dit doorkreeg begon hij hard te rennen. Een agent liep op dat moment in zijn vrije tijd over de Dollardstraat en zag de overvaller en winkelbediende rennen. Hij zette eveneens de achtervolging in en waarschuwde intussen per mobiele telefoon zijn collegas. Na een korte achtervolging lukte het de agent de overvaller te overmeesteren. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.