Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Aanrander aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij verschillende vrouwen had aangerand.

Op zaterdagochtend werd een 32-jarige vrouw uit Amersfoort aangerand op de Kreupelstraat. De vrouw ging omstreeks 03.00 uur een portiek in en werd vervolgens door een man op de grond geduwd en deze ging vervolgens op haar liggen. De vrouw begon vervolgens hard te trappen en te schoppen waarna haar belager hard wegrende.

Op zondagochtend werd een 28-jarige vrouw uit Amersfoort aangerand door dezelfde man. De vrouw reed op haar fiets over de Ringweg Randenbroek en werd hier gevolgd door een man op een fiets. De vrouw ging vervolgens een flat in en werd hier vastgepakt. Zij werd betast en doordat de vrouw de man in zijn vinger beet rende hij weg. Diezelfde nacht werden nog twee vrouwen aangerand door de man. De vrouwen verweerden zich gelukkig zodat de man wegvluchtte. De politie had een goed signalement doorgekregen van de verdachte en keek naar hem uit.

Op zondagochtend kreeg de politie omstreeks 07.30 uur de melding binnen dat een man tegen een deur aan het schoppen was van een woning gelegen aan de Muurhuizen. De bewoonster schrok hier enorm van en belde de politie. De man verdween vervolgens weer. De politie ging op zoek en trof hem in het portiek aan. De agenten herkenden hem direct als de man die al eerder dit weekend minimaal 4 vrouwen had aangerand/lastig gevallen. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

De man is verhoord en hij bekende de vrouwen op genoemde wijze te hebben aangerand. De politie heeft daarom het sterke vermoedden dat hij meerdere vrouwen heeft lastig gevallen op eerder genoemde wijze. Ze roept daarom vrouwen op welk eerder zijn lastig gevallen door genoemde man zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844. Signalement: blanke man, 1.80 lang, bruin kort haar voorzien van gel, slank postuur, gekleed in zwart leren ¾ jas, halfhoge schoenen en net voorkomen. In de meeste gevallen reed de man op een fiets en achtervolgde zijn slachtoffers.

Overval op woning

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een overval gepleegd op een woning gelegen aan de Bachweg.

Omstreeks 20.50 uur kwamen drie gemaskerde mannen de woning binnen en bedreigde de bewoners met een vuurwapen en vroegen om geld. Op een gegeven moment werden de daders kennelijk gestoord en vluchten weg. Bij de overval raakte de bewoner gewond aan zijn arm en moest deze laten behandelen door ambulancepersoneel. Voor zover bekend is er geen buit weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de recherche van dit district; 0900-8844.

Snorfietser gewond

AMERSFOORT- Op dinsdag vond er een aanrijding plaats waarbij een snorfietser letsel opliep aan zijn been.

Omstreeks 15.30 uur reed een 62-jarige automobilist uit Zeist over de Industrieweg en wilde de Textielweg oprijden. De automobilist liet hierbij de rechtdoorgaande snorfietser, 17-jaar uit Hoogland, niet voor gaan. Een aanrijding volgde en de snorfietser kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Gordelcontrole

LEUSDEN- Op dinsdagmiddag werd van 14.00 tot 15.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Burgemeester van der Postlaan. In totaal kregen 13 bestuurders een boete omdat geen gordel droegen