GS-besluitenlijst d.d. 4 februari 2003 Provincie Drenthe



Nummer

Onderwerp

Besluit

1

Jaarverslag en Jaarrekening 2001, activiteitenplan en begroting 2003, Landschapsbeheer Drenthe.
1. Kennisnemen van Jaarverslag 2001 en Jaarrekening 2001 en de subsidie definitief vaststellen op 417.478,--. 2. Instemmen met het Activiteitenplan 2003 en de begroting 2003. 3. Instemmen met conceptbrief aan Landschapsbeheer Drenthe.

2

Decembercirculaire 2002
1. Kennisnemen van de december-
circulaire 2002.
2. 46.437,-- als krediet 2003 voor de aanloopkosten van de toekomstige Wet monumentenzorg oormerken in het bestemmingsvoorstel van het
rekeningresultaat 2003.
3. Kennisnemen van het standpunt van de minister terzake van het verstrekken van (hypothecaire) geldleningen en eventuele nadere wetgeving afwachten.

3

Ambitiedocument Aanbod van de provincies voor het nieuwe kabinet, Opmaat naar een bestuurscontract tussen de provincies en het Rijk. 1. Instemmen met het ambitiedocument.
2. Het dagelijks bestuur van het Interprovinciaal Overleg mandateren de tekst van het ambitiedocument definitief vast te stellen.

4

Bestemmingsplan Fort 1995, uitwerking ex artikel 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening, gemeente De Wolden.
1. Instemmen met het uitwerkingsplan Fort 1995. 2. Kennisnemen van de bestuurlijke opstelling van De Wolden.

5

Bezwaarschrift ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht Drents Fanfare Orkest
1. Conform het advies van de Commissie van advies voor de bezwaarschriften van de provincie Drenthe het bezwaarschrift gegrond verklaren en het besluit van 29 januari 2002 intrekken. 2. Het verzoek om structurele subsidie conform het advies van de bezwarencommissie alsnog voorleggen aan PS door middel van het vaststellen van bijgevoegd statenstuk Subsidie Drents Fanfare Orkest 2003-2004.
3. Drents Fanfare Orkest informeren over het besluit om PS voor te stellen het orkest structureel subsidie te verlenen.

6

Voorlopige agenda vergadering PS op 5 februari 2003.

De voorlopige agenda voor de statenvergadering van 5 februari 2003 voor kennisgeving aannemen.

7

Gedoogbesluit en ontwerpvergunning Wet Milieubeheer (Wm) ten behoeve van Zonne-Ei-Farm BV te
Terschuur voor haar inrichting aan de Industrieweg 37 te de Wijk. 1. De bedenking tegen het ontwerp-gedoogbesluit ongegrond verklaren en het gedoogbesluit conform bijgevoegd concept vaststellen. 2. De ontwerpvergunning Wm vast-
stellen conform bijgevoegd concept.

8

Stroomgebiedsvisie Vecht-Zwarte Water.

Instemmen met de bijgevoegde voorlopige reactie op de Stroomgebiedsvisie Vecht-Zwarte Water.

9

Gewenst grond- en oppervlaktewaterregiem(GGOR)-instrumentarium. 1. Instemmen met de brief waarin de intentie wordt uitgesproken een bijdrage te leveren aan het project Ontwikkeling GGOR gewenst. 2. Per brief TNONITG op de hoogte brengen van de te volgen procedure.

10

Proefboring locatie Hooghalen.

Instemmen met de aanleg van een boor-
locatie zuidelijk van Hooghalen.

11

Afrekening subsidie 2001 STAMM.

De subsidie vaststellen op 1.716.181,--.

12

Conceptbrief aan de staatssecretaris van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties over de actualisatie van de gemeentelijke rampenplannen in Drenthe.

Instemmen met de conceptbrief.

13

Openbare aanbesteding accountantscontrole
1. Kennisnemen van de inhoud van de bijgevoegde algemene toelichting en het programma van eisen ten behoeve van de openbare aanbesteding
accountantscontrole.
2. Rapport toesturen aan de leden van de Statencommissie Bestuur, Finan-
ciën en Economie.

14

Opleggen last onder dwangsom aan de heer F. de Wit, Fluitenbergseweg 87, 7931 PA te Fluitenberg betreffende het in de bodem brengen van autobanden op het perceel kadastraal bekend gemeente Ruimen, sectie F, nummer 1461, plaatselijk gemerkt Bergakker te Echten 1. Aan de heer F. de Wit, wonende op het perceel Fluitenbergseweg 87, 7931 PA te Fluitenberg een last onder dwangsom op te leggen van 500,00 per week omdat in strijd met artikel 10.2 van Wet milieubeheer autobanden in de bodem zijn gebracht op het perceel kadastraal bekend gemeente Ruinen sectie F nr. 146, met een maximum van 3.000,--.
2. Het hoofd van de productgroep milieubeheer te machtigen om het onder 1 genoemde besluit feitelijk tot uitvoer te brengen.

15

Opleggen last onder dwangsom aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Drenthe voor het in werking hebben van een inrichting voor het op- en overslaan van afvalstoffen zonder vergunning ingevolgde de Wet milieubeheer.
1. Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden Drenthe een last onder dwangsom op te leggen van 500,-- per week dat in strijd met artikel 8.1, eerste lid van de Wet milieubeheer op het perceel kadastraal bekend gemeente Smilde, sectie L, nr. 2346, een inrichting voor het opslaan van buiten de inrichting afkomstig groenafval in werking is met een maximum van 300,--;
2. Het hoofd van de productgroep Milieubeheer te machtigen om het onder 1 genoemde besluit feitelijk tot uitvoer te brengen.

16

Herhuisvesting RTV Drenthe
1. Instemmen met de financiële gevolgen van de voorgenomen investeringen voor herhuisvesting en apparatuur van RTV Drenthe 2. Instemmen met de dekking van de onder punt 1 genoemde investering door een bijdrage a fonds perdu van 1.091.000 te dekken uit de Saldi Reserve en het verstrekken van een rentedragende lening van 7.139.557.

Akkoordstukken

Geen opmerkingen.@

Mededelingen