Het Weer! Magazine: herstart met watersnoodnummer en nieuwe website

"Het Weer! Magazine", met bijdragen over weer en klimaat van het KNMI, is in zee gegaan met een nieuwe uitgever. De redactie was al langer op zoek naar mogelijkheden om het tijdschrift breder te verspreiden. Het Weer! Magazine heeft nu ook een eigen website, www.hetweermagazine.nl.

Hierop is een korte beschrijving van de artikelen van het nieuwste nummer te vinden, als ook hoe een abonnement te nemen, vorige nummers aan te vragen en antwoorden op andere veelgestelde vragen. "Het Weer! Magazine" zal weer iedere twee maanden verschijnen.

Nummer 1 2003 van het Weer! magazine staat grotendeels in het teken van de herdenking van de Watersnoodramp van 1953. Collumniste Marion de Hond van het NOS journaal afkomstig uit Zeeland: "Zoveel natuurgeweld, in buitengewone meteorologische omstandigheden. Als ik uit mezelf kon treden, zou ik er als meteoroloog misschien enthousiast over kunnen zijn. Maar dat kan ik niet. Laatst was ik in Ouwerkerk. Met m'n rug naar de zee, keek ik over het polderlandschap. 1835 doden. Het is niet voor te stellen, als je het niet hebt meegemaakt. Hier past alleen stilte na de storm." Meteoroloog Jacob Kuiper van het KNMI had een gesprek met dr. Postma, de meteoroloog die dienst had tijdens de gewraakte nacht. Verder uitgebreid aandacht voor de meteorologische achtergronden van de ramp en de kansen op een nieuwe watersnoodramp.

Weerboeken en tijdschriften in het weer nader verklaard

Laatste wijziging: 4 februari 2003

Harry Geurts, PR & Voorlichting KNMI
Copyright © KNMI