Vraag naar kleinere formaten inkjetpapier sterk toegenomen

Vianen, 5 februari 2003 - Kodak lanceerde tijdens de papiervakbeurs Paperworld 2003, die van 25 tot en met 29 januari in Frankfurt werd gehouden, een reeks nieuwe inkjetproducten.

Kodak Premium Paper - dit inkjetpapier, dat consumenten de beste kwaliteit biedt voor het showen van hun favoriete foto's, met haarscherpe details en heldere kleuren, is nu ook verkrijgbaar in het populaire 10x15 cm formaat. De klant kan kiezen uit pakketten met 25 of 75 vel. Dit nieuwe productaanbod is een aanvulling van Kodak's bestaande klein-formaat Ultima Picture Paper en Picture Paper papierpakketten voor de consument.

Gezien het succes van de kleinere papierformaten heeft Kodak besloten om papierpakketten aan te bieden met meer vellen. Tijdens Paperworld heeft Kodak tevens Ultima Picture Paper klein-formaat papier gelanceerd in een verpakking met 60 vel, evenals 40-vel verpakkingen van Picture Paper klein-formaat papier.

Kodak's Everyday Picture Paper, voor het voordelig afdrukken van grote aantallen foto's, is nu in pakketten van 100 vel beschikbaar.

Deze nieuwe producten volgen op Kodak's recente bekendmaking dat het bedrijf nu ook inkjetpapier in Groot-Brittannië zal produceren, naast de bestaande productie in de VS. Dit is het gevolg van de groei in de markt voor inkjet fotopapier en de toenemende vraag van consumenten naar kwalitatief hoogwaardig papier voor het afdrukken van hun foto's.

Vooral de vraag naar kleinere papierformaten neemt sterk toe. In de periode van februari tot september 2002 is in Europa de vraag naar dit formaat inkjetpapieren toegenomen met 45 procent. De VS-markt is historisch gezien een goede indicator van de potentiële groei van de markt voor inkjetpapier in Europa. Cijfers uit de VS tonen aan dat deze markt sinds 2001 is gegroeid met 30 procent, waaruit valt af te leiden dat er nog een aanzienlijk groeipotentieel voor de Europese markt bestaat.

Kodak EasyShare systeem: 'One Touch To Better Pictures' Kodak toonde tijdens Paperworld 2003 tevens het Kodak EasyShare systeem, dat digitale fotografie voor consumenten gemakkelijk maakt. Met één druk op de knop kunnen digitale foto's worden afgedrukt of worden verzonden per e-mail. Het EasyShare-systeem is een combinatie van een digitale camera, een camera dock en eenvoudig te gebruiken software waarmee probleemloos foto's van hoge kwaliteit gemaakt kunnen worden. Het afdrukken van kwalitatief hoogwaardige foto's, tot nu toe lastig, tijdrovend en frustrerend, wordt met het EasyShare-systeem leuk en gemakkelijk. De functie 'One Touch to Better Pictures' zorgt er in combinatie met Premium Kodak Inkjet Photo Paper voor dat op iedere inkjetprinter altijd scherpe en kleurrijke foto's afgedrukt worden. Om kostbare misdrukken te voorkomen, kunnen gebruikers op hun scherm precies zien hoe de uiteindelijke afdruk er uit komt te zien, via de 'Dynamic Preview'-optie.

Over Kodak
Kodak is toonaangevend op het gebied van producten en diensten waarmee mensen beelden kunnen uitwisselen, verbeteren, bewaren, afdrukken en ervan kunnen genieten, als informatie, als entertainment of als aandenken. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van infoimaging, een industrietak met een omvang van $225 miljard. De infoimaging-markt bestaat uit apparatuur (digitale camera's, inkjet printers, en personal digital assistants), infrastructuur (online netwerken en afleversystemen voor beelden), en diensten & media (film, papier en software waarmee mensen beelden kunnen bekijken, analyseren en afdrukken).

Het bedrijf, met een omzet van $12,8 miljard in 2002, is georganiseerd in vijf belangrijke onderdelen: Photography: digitale en traditionele producten en diensten voor professionals en consumenten; Commercial Imaging, producten en diensten voor het registreren, opslaan en weergeven van beelden voor bedrijven en overheden; Components, platte beeldschermen, optische producten en sensoren voor original equipment manufacturers; Health, traditionele en digitale producten en diensten voor registratie en weergaven van beelden ten behoeve van de gezondheidszorg; Entertainment, film, post-productiediensten en digitale bioscoopsystemen voor de filmindustrie.