Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 5 februari 2003

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: ramkraak; daders aangehouden
Dinsdagnacht vond een snelkraak plaats bij een computerwinkel aan de Spoorstraat in Zuidbroek. De daders vernielden een etalageruit en vluchtten na kort binnen te zijn geweest in een auto. Omwonenden waarschuwden de politie. In de omgeving van Zuidbroek werden bij een zoekactie geen verdachten aangetroffen. Nadat de op dat moment bekende gegevens via de mobilofoon aan politiepatrouilles was doorgegeven troffen surveillerende politiemensen op de Rijkswen N33 een auto aan die aan het signalement voldeed. Toen de politieauto keerde ging de betrokken auto er vandoor. Bij een daaropvolgende achtervolging werd de auto korte tijd later met draaiende motor, maar zonder inzittenden door de politie aangetroffen in de Molenstraat in Appingedam. Er werd een onderzoek in de buurt van de auto ingesteld. Daarbij werd in het centrum van Appingedam een man aangetroffen die bij het zien van agenten de benen nam. De man, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon na een achtervolging te voet worden aangehouden op het dak van een woning aan de Broerstraat in Appingedam. In de omgeving van de auto, die overigens in Winschoten bleek te zijn gestolen, werd bij onderzoek een 26-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Hij had zich verstopt in bosschages. Een derde verdachte, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, verdere persoonsgegevens nog niet bekend kon ten slotte worden aangehouden in de Corn. Albertsstraat in Appingedam. In de gestolen auto werden gestolen computerapparatuur aangetroffen. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Stadskanaal: man mishandelt echtgenote
In zijn woning aan de Gelderselaan in Stadskanaal heeft de politie dinsdagnacht een 26-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenote. Het echtpaar kreeg om ombekende reden ruzie. Tijdens de ruzie sloeg de man zijn vrouw meerdere keren in het gezicht. De vrouw liep diverse verwondingen op en moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Noordwijk: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Noorderweg in Noordwijk. Bij de controle werd van zestig voertuigen de snelheid gemeten. Vier bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

Veendam: man aangehouden na ruzie
De politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige Veendammer aangehouden in zijn woning aan het Beneden Oosterdiep. De man wordt verdacht van mishandeling van een 41-jarige plaatsgenoot. Beide mannen troffen elkaar aan het Benenden Oosterdiep en kregen ruzie over een geldkwestie. Tijdens de ruzie spoot de verdachte zijn opponent een vloeistof, vermoedelijk kruipolie, in het gezicht. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man liep geen ernstige verwondingen op. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij bekende de mishandeling.

Groningen: ontnuchterende duik
Een 22-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht in het water van de Oosterhaven gelopen. De Stadjer had te diep in het glaasje gekeken en raakte gedesorienteerd. Vervolgens liep de man de Oosterhaven in. Twee vrienden wisten hem uit het water te halen. Met een nat pak kon de man naar huis worden gebracht.

Groningen: Stadjer na huiselijk geweld aangehouden De politie heeft dinsdagavond in zijn woning aan de Siersteenlaan een 63-jarige man aangehouden voor mishandeling. De Stadjer zou zijn vriendin, een 46-jarige vrouw uit de stad, meerdere malen tegen het gezicht hebben geslagen. De verdachte had naar eigen zeggen zijn vriendin een opdonder verkocht. De man kon na verhoor worden heengezonden. De verdachte wordt aangemeld voor het project Huiselijk geweld.

Groningen: parfumdief moet straf uitzitten
De politie heeft dinsdagmiddag in de Guldenstraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had een flesje parfum gestolen en was daarbij op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel. De parfumdief werd vervolgens overgedragen aan de politie. Op het politiebureau kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. Tevens bleek dat de verdachte nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd derhalve ingesloten.

Groningen: verlichtingscontrole
Maar liefst 47 fietsers werden dinsdagavond in een uur tijd op de Rademarkt bekeurd bij een verlichtingscontrole. Bij alle overtreders werden mankementen aan de verlichting geconstateerd.

Groningen: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Johan de Wittstraat een hennepkwekerij opgerold. De agenten troffen in twee vertrekken een professionele hennepkwekerij aan. Ook in andere vertrekken trof de politie diverse goederen ten behoeve van de kwekerij aan. Het geheel werd middels een geautomatiseerd belichtings- en bewateringssysteem in stand gehouden. Alle 400 hennepplanten en toebehoren werden in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Daarnaast werd geconstateerd dat stroom illegaal buiten de meter om- werd afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Groningen: diverse snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag in de stad op diverse locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Beneluxweg werd dinsdagochtend 1239 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hierbij reden 79 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur, waar 70 km/uur de toegestane maximum snelheid bedraagt. Dinsdagmiddag ging de snelheidscontrole op deze ringweg verder. Een 31-jarige man uit Groningen reed op de Beneluxweg 121 km/uur. Hij reed derhalve 51 km/uur te hard. De Stadjer zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naast deze overtreding constateerde de politie nog eens zes snelheidsovertredingen. Ook op de Verlengde Hereweg reden 67 bestuurders te hard. In totaal werden er 940 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Dinsdagavond vond ook nog een controle op de Rijksweg plaats. Van de 790 gepasseerde voertuigen reden er 132 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).