GEEN NIEUWE HORECA AAN DE MOERDIJKSEWEG

Burgemeester en wethouders van Moerdijk verlenen geen medewerking aan nieuwe horecavestiging aan de Moerdijkseweg in Zevenbergschen Hoek. De aanvraag is gedaan door beleggingsmaatschappij Deltrust, eigenaar van een perceel daar. Aan de weigering van het college liggen drie argumenten ten grondslag.
1. In de driehoek tussen de A16 en de Moerdijkse weg zijn aan de noordzijde al Kanters en Holliday Inn gevestigd. Uit ruimtelijk oogpunt is het gewenst om eventueel aan die noordzijde, in de oksel van de A16/A17, meer functies toe te staan in plaats van op het verder gelegen perceel van Deltrust.
2. De provincie houdt in dit gebied stringent vast aan het beleid dat functies die niet gebonden zijn aan het buitengebied, daar geweigerd worden. Het is volgens de gemeente dan ook onwaarschijnlijk dat de provincie akkoord zal gaan met dit plan. 3. De vestiging van horeca-activiteiten vergroot de verkeersbelasting van de Moerdijkseweg. De belasting van de weg is al jaren een groot probleem. Verdere belasting is dan ook volstrekt ongewenst.

Laatst gewijzigd 5 februari 2003