Poortverlichting Dronenwijk

De donkere winterdagen zijn vooral merkbaar in de achterpaden van onze huizen. Daarom is enige tijd geleden het wijkteam Dronenwijk gestart met het project achterpad verlichting. Intussen zijn er al in verschillende achterpaden lampen opgehangen. Hierdoor zijn de doorgangen voor de bewoners een stuk prettiger geworden om tijdens de avond doorheen te lopen.

Wat houdt het project achterpad verlichting nu eigenlijk in?

Om samen te werken aan een veiliger omgeving, is het project gestart door de poorten achter de huizen te voorzien van lichtpunten. Het project wordt door het wijkteam gezamenlijk met gemeente en bewoners uitgevoerd en ondersteund door de politie.

Het is de bedoeling om de achterpaden om de 10 á 15 meter te verlichten met een lichtpunt (lamp). Deze lamp wordt gratis verstrekt door de gemeente Bodegraven.

De bewoner dient echter zélf te zorgen voor het ophangen en de aansluiting van de lamp in de poort. Tevens dient de lamp te worden aangesloten op uw eigen lichtnet. De kosten hiervoor aan stroomverbruik op jaarbasis zijn nog geen 10 euro.

Aanmelden voor achterpad verlichting is heel eenvoudig. Vul bijgaande strook in en deponeer deze in de brievenbus van het wijkteam (deze hangt in dienstencentrum Rijngaarde). Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen naar wijkteam-dronen@bodegraven.net

Vervolgens nemen wij contact met u op. Omdat we eerst de situatie van de gehele poort willen opnemen. Wellicht kunt u ook al met een paar buren afstemmen wie aan de achterpad verlichting mee wil werken.

De gemeente en het wijkteam nodigen u als bewoner van Dronenwijk van harte uit om mee te werken aan dit project. Want iedereen leeft toch graag aan een veiliger woonomgeving.