Persberichten

05-02-2003

Definitief ontwerp voor de wegen rondom het van Sonsbeeckpark

Het college van burgemeester en wethouders stemt in het met definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Bernhardsingel, Vredenburchsingel en de Beatrixstraat. Als ook de gemeenteraad met dit ontwerp instemt kan de herinrichting nog dit voorjaar beginnen. Zonder tegenslag zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2004 afgerond.

De belangrijkste reden voor deze herinrichting zijn de aanleg van het van Sonsbeeckpark en de bouw van het nieuwe zwembad. Door het intensieve bouwerverkeer zijn deze straten, en ook de Irenestraat, snel in kwaliteit achteruit gegaan. Inmiddels is de herinrichting van de Irenestraat afgerond.
Nu zijn de overige drie straten aan de beurt. Hierbij moet ook de verkeersveiligheid worden verbeterd en de geluidsoverlast worden

Om die redenen wil het college in deze drie straten een 30-kilometerzone instellen. Dit betekent dat de Vredenburchsingel geen functie meer heeft als hoofdaansluitingsweg. De bestaande bewegwijzering wordt daarop aangepast zodat doorgaand autoverkeer een andere route gaat nemen. Wel blijft deze singel onderdeel van de hoofdfietsroute rondom de binnenstad.

De wandelpaden langs de singels blijven gehandhaafd. Langs de groenstroken komen verhoogde trottoirbanden om te voorkomen dat autos in de bermen gaan parkeren. Overigens worden de bermen verbreed, om de bomen betere groeikansen te geven.

Breda, 5 februari 2003