Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.45 u) woensdag, 5 februari 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; zakkenrollerij
Afgelopen dinsdag zijn zakkenrollers actief geweest in de Heerlense binnenstad. Een 20-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte dat zakkenrollers op de markt aan de Bongerd in Heerlen haar beurs uit de jaszak hadden gestolen. Daarin bevonden zich papieren en een geldbedrag van ongeveer acht Euro. Ook een 36-jarige man uit Heerlen vermoedt dat zakkenrollers op de markt aan de Bongerd zijn portefeuille uit de tas hebben gestolen. In de portefeuille bevonden zich allerlei papieren. Een 34-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte dat zakkenrollers in het Corio-winkelcentrum haar beurs uit de tas hebben gestolen. In de beurs bevonden zich papieren, een bankpasje en een geldbedrag van honderdtwintig Euro. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft afgelopen dinsdagavond een 61-jarige automobilist uit Heerlen aangehouden. Die wordt ervan verdacht onder in vloed zijn auto te hebben bestuurd en met zijn auto tegen een andere auto te zijn gebotst. De verdachte weigerde echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; verdachte bekent doorrijding na aanrijding De politie maakt proces-verbaal op tegen een 21-jarige man uit Eygelshoven. Die wordt verdacht van een doorrijding na aanrijding op 31 januari vorig jaar op de Kerkstraat in Brunssum. De politie stelde terzake deze doorrijding na aanrijding een onderzoek in waarbij zij de verdachte op het spoor kwam. Die werd eind vorige maand aangehouden en heeft bekend.
Op donderdag 31 januari 2002, omstreeks 18.45 uur reed een bromfietsbestuurder met zijn bromfiets op de Kerkstraat (voetgangersdomein) in Brunssum. De bromfietsbestuurder verloor de macht over het stuur toen hij tegen reclamebord reed en raakte daarbij een 63-jarige voetgangster uit Brunssum. Die liep tengevolge van deze aanrijding allerlei fracturen op aan armen en benen. De bromfietsbestuurder reed na de aanrijding gewoon door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer moest tengevolge van haar kwetsuren langdurig worden verpleegd in een verpleeghuis (ongeveer negen maanden) en heeft blijvende kwetsuren (een vastgezette pols, een knie die niet meer buigt etc.) daaraan overgehouden. De verdachte verklaarde dat hij na de aanrijding in paniek was geraakt en daarom was weggereden van de plaats van aanrijding. De verdachte bekende overigens ook dat hij de bromfiets waarop hij had gereden, een paar dagen van tevoren in Heerlen had gestolen.

Voerendaal; binnenbrand
Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 17.50 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Laurentiusplein in Voerendaal. Bleek dat in de badkamer van een woning een binnenbrand was die door de brandweer snel werd geblust. De oorzaak van het binnenbrandje is vermoedelijk kortsluiting in de bedrading van een plafondlamp.

Vaals; ernstig gewond bij aanrijding
Afgelopen dinsdagmiddag vond op de Nieuwe Hertogenweg in Vaals een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Plombieres (B) raakte in een bocht, vermoedelijk ten gevolge van de gladheid in een slip en botste met zijn auto tegen een boom. Door de klap kwam het voertuig weer terug de weg op waarbij een andere auto tegen de auto botste (vol in de flank). De 22-jarige Belgische autobestuurder raakte ernstig gewond. Hij werd met vermoedelijk ernstig hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Klinikum in Aken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.