Persberichten Politie Twente 5 februari 2003


Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-015653
Haaksbergen, Eibergsestraat
Woensdag 5 februari, omstreeks 06.00 uur
Werd gemeld dat op het fietspad van de Eibergsestraat in Haaksbergen, ter hoogte van de Westsingel, twee fietsers met elkaar in aanrijding waren gekomen. Ter plaatse bleek dat een 23 jr. fietser uit Neede op het fietspad aan de verkeerde zijde van de weg had gereden. Hier was hij frontaal in aanrijding gekomen met een uit de richting Haaksbergen komende 32 jr. Haaksbergenaar, ook op zijn fiets. Deze laatste is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis, om aan deze wond te worden behandeld. De 23 jr. kon zijn weg vervolgen. Tegen hem wordt pv opgemaakt.


Aanhoudingen na diefstal
03-015124
Enschede, Lambertus Buddestraat
Dinsdag 4 februari, omstreeks 6.05 uur
Door getuigen werd gemeld dat gezien was dat twee mannen een aantal goederen bij zich droegen en deze in de bosjes bij het spoorwegtalud aan de Lambertus Buddestraat hadden verstopt.Inderdaad werden op de bedoelde plek goederen aangetroffen. Deze goederen, o.a. een magnetron en een stereo-installatie, bleken te zijn weggenomen vanuit een clubgebouw aan de Lambertus Buddestraat. Een eerste onderzoek in de directe omgeving naar de twee mannen leverde niets op. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen werden de twee, Enschedeers van 27 en 33 jaar, in de loop van de dinsdagmorgen op de Borstelweg aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier zijn ze in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. Namens de muziekvereniging, die gebruik maakt van en eigenaar is van het clubgebouw, werd aangifte gedaan. Een deur van het gebouw was vernield.


Gewapende overval
03-015525
Enschede, van Loenshof
Dinsdag 4 februari, omstreeks 17 uur
Wordt gemeld dat er een overval heeft plaatsgevonden op een juwelier aan het van Loenshof in Enschede. Twee vrouwelijke medewerksters waren alleen in de zaak. Omstreeks 17 uur komt een man binnen lopen die direct om horloges begint te roepen en zegt dat hij een vuurwapen in zijn jaszak heeft. De man wordt door een van de twee medewerksters met een liniaal geslagen waarop hij wegrent met medeneming van een tweetal colliers die hij uit een bak weet weg te nemen.Buiten springt de man op een fiets en rijdt weg. Een jongen en een meisje hebben e.e.a. buiten gezien. De politie wil dan ook graag met hen in contact komen. Het gaat om een man van ongeveer 1m 80 - 1m 85 lang, tussen de 45 en 50 jaar, kort grijs haar en hij was gekleed in een korte bruin lederen jas.


Aanhouding na bedreiging
03-092840
Enschede, Hooiraamhoek (bedreiging) en Korte Haaksbergerstraat (aanhouding)
27 nov jl., de bedreiging en dinsdag 4 febr. de aanhouding
Op 27 november jl., werden twee Enschedese meisjes van 8 en 12 jaar, op de Hooiraamhoek in Enschede, door een man achtervolgt en hij had hen zelfs met de dood bedreigd. Door de ouders van de twee was hiervan destijds aangifte gedaan.Naar aanleiding van het onderzoek, werd gisteren een 42 jr. Enschedeer in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de bedreiging te hebben gepleegd. In zijn woning werden bij onderzoek een vuurwapen, een verboden mes (vlindermes) en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.De man is meegenomen naar het bureau, daar in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.


Aanhouding i.v.m. handel in harddrugs
03-015459
Enschede, Jekerstraat
Dinsdag 4 februari, omstere4eks 16 uur
Surveillerende agenten, viel het gedrag op van een drietal inzittenden van een auto met Duits kenteken die bij een telefooncel stonden aan de Jekerstraat in Enschede. Door een van de inzittenden werd een aantal keren gebeld vanuit de telefooncel. Op een gegeven moment kwam een auto aanrijden met Nederlands kenteken met daarin ook drie personen. Een van de inzittenden van de Duitse auto stapte in de Nederlandse auto en men reed een klein eindje door. Het vermoeden bestond toen dat er in drugs gehandeld ging worden.Toen de inzittende van de Duitse auto weer terug keerde, is een onderzoek ingesteld. De drie Duitsers van 25, 37 en 38 jaar uit Het Duitse Nordhorn werden voor het afleggen van een verklaring meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat er inderdaad afspraken voor de handel waren gemaakt. Een andere surveillance auto had ondertussen de auto met het Nederlandse kenteken staande gehouden en ook de drie inzittenden van deze auto werden meegenomen naar het bureau en aangehouden. Hier ging het om een 26 jr. Enschedeer en twee inwoners van den Haag van 19 en 24 jaar. Bij deze laatste drie werd een kleine hoeveelheid heroïne en een behoorlijke hoeveelheid geld aangetroffen. Dit is in beslag genomen.De drie Duitsers zijn na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De andere drie zijn als verdacht van handel in harddrugs in verzekering gesteld en opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.


Aanhouding na belediging
03-015427
Enschede, Walhofstraat
Dinsdag 4 februari, omstreeks 14.45 uur
Bij controle van een 30 jr. automobilist uit Enschede, werd in eerste instantie gedacht dat deze persoon niet in het bezit van een rijbewijs was. Dit werd hem medegedeeld. Hij was het hiermee niet eens en vond het nodig een vrouwelijke politieagente uit te schelden voor van alles en nog wat. Hierop werd hij aangehouden voor belediging en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau bleek bij nadere controle, dat hij wel een geldig rijbewijs had. Voor de belediging is hem een bekeuring van 130 euro uitgereikt.


Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981